Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan Ak Parti grup toplantısında konuştu

        HABERTURK.COM

        Ak Parti grup toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan, MHP'ye ve CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

        MHP'nin çatı adayı önerisini de eleştiren Başbakan Erdoğan, "Evde çocuklar da soruyor dede şapkadan nasıl tavşan çıkacak? Torunum oğlum durum bu... Geometrik şekil, nasıl şekil çıkacağını merakla bekliyoruz. Onlar siyaset mühendisliğine özenmişler. Bakalım Kılıçdaroğlu ve Bahçeli bu işi öğrenebilecek mi?" dedi.

        "Biz millet olarak 1. Dünya Savaşı'nda cetvel felaketini yaşadık" diyen Başbakan Erdoğan siyaset geometri değildir" vurgusu yaptı ve şöyle devam etti:

        "Cetvelle kafataslarının ölçüldüğüne şahit olduk. Tek parti döneminde insanlarımız şablona sığdırılmak istendi. Darbelerin ardından bu kez de siyasete cetvelle sınırlar çizildi. Şuanda malum cetvelin ele alındığını siyaset mühendisleri tarafından cetvelin devreye sokulduğunu görüyoruz. CHP'nin genel başkanını bu merak sardı geometriyle de alakası yok ama. Siyaseti geometriye hapsetmek isteyenler yanıldılar ve millete zulmettiler. CHP genel müdürü sen kimsin, önce haddini bil. Siyaseti inkar eden siyasetçi olabilir mi?"

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        İnternet altyapısını geliştirerek özgürlük ortamının oluşmasını sağladık. 2002’de internet abone sayısı 22 bindi. Şu anda 35 milyon.. Türkiye'de yok Twitter'de yok Facebook'tu şuydu buydu. İktidarımızı lekelemek isteyenler rakama baksınlar.

        PAZAR GÜNÜ YAYINLANAN GAZETELERİ ÖNÜNE KOYSUNLAR

        Türkiye'de basın özgürlüğü yok diyenler bir zahmet her gün yayınlanan ulusal gazeteleri önlerine sersinler ve manşetlere baksınlar. Pazar günü çıkan ulusal gazeteleri önlerine koysunlar. Danıştay törenindeki nezaketsizliğe bizim tepkimizin oralarda nasıl yer aldığına bir baksınlar. Basın üzerine ahkam kesenler o manşetleri gördüklerini küçük dillerini yutacaklar.Bu kadar edep, adap, hukuk dışı tahkir edildiğine şahit olamazsınız Öyle kanallar var ki Gezi olaylarında gördük gençleri kışkırttılar. Terör pompalanmasına izin verilmez. Bizde öyle özgürlük anlayışı var ki mahkemeler bunu seyrediyor ve basın özgürlüğü yok diye propaganda yapılıyor.

        SEVSİNLER SENİ

        Türkiye basın özgürlüğünde bu örgütün raporunda İsrail basın özgürlüğü noktasında en özgür ülkesi gösteriliyor. Sevsinler seni. Her gün yayınlanan 40 gazetenin önemli kısmı devlete ve hükümete sistematik olarak hakaret edecek birçok köşe yazarı hakaret yazacak sonra siz Türkiye'yi basının özgür olmadığını söyleyeceksiniz. Almanya'da Hamburg olaylarını gösteriyor diye TRT'yi kablolu yayından çıkardılar. Bunu Alman Cumhurbaşkanı'na söylemeye kalkınca yok filan demeye kalktı.Bu uluslararası örgüt Türkiye'de 44 gazetecinin tutuklu olduğunu iddia ediyor. Ey örgüt dinle 44 kişiden 19'u tahliye oldu. 6 kişi yargılanıyor. 1 kişinin adı bile yok. 18 kişinin hakkında hüküm verildi. 18 kişinin hapisteki gazeteciler diye CHP başta olmak üzere içeride ve dışarıda istismar edilen 18 kişinin hüküm aldığı eylemleri hatırlatacağım. Tehlikeli madde bulundurmak, konut dokunulmazlığını ihmal etmek, silahla yaralamak, terör örgütüne eleman kazandırmak, 18 yaşından küçük çocukların örgüte kazanıma yardım etmek,resmi evrakta sahtecilik, banka soymak. Gazeteci denilen kişilerin hüküm aldığı suçlar bunlar.

        SEN NASIL İSTEDİĞİN GİBİ CİRİT ATARSIN?

        Twitter'ı eleştirirsen hemen özgürlük düşmanı olursun. Başka ülkelerde bunun adı hukuk.Bu ticari şirket. Ürün satıyor ve bunu Türkiye'de kaçak satıyor. reklamından şundan bundan elde ettiği devasal rakamlar var. Bu vergi kaçakçısı. Bunu ilan ettiğim zaman çıktılar geldiler. Mahkeme kararına uymuyor. Sen nasıl istediğin gibi cirit atarsın. Yapılan hakaretlere tazminat davası açarsanız basını baskı altına alırsınız diye propaganda yapıyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşları içinde geçerli. Türkiye'de başka diğer ülkelerde başka kriter.

        HANGİ YÜZLE SANDIK GETİRECEKSİN?

        Mısır'da seçilmiş hükümete darbe yapıldı. Sesleri çıktı mı? Duydunuz mu? Bunlar Mısır'da darbeye darbe diyemediler. İdama mahkum edilen masum insanlarla ilgili öylesine açıklama yapıp meselenin üzerini örttüler. Bangladeş’te bir siyasetçiyi idam ettiler. Suriye'de 4 yıldır oluk oluk kan akıyor. 200 bin insan öldü. Hala bir müdahale yok. Oradaki zalim yönetici destekleniyor şimdi de cumhurbaşkanı adayı olarak kendi kendine hazırlık yapıyor. Hangi yüzle kimin huzuruna sandık getireceksin. Nerede insan hakları örgütleri, kadın ve çocuk hakları örgütleri?

        KİMSE TÜRKİYE'YE PARMAK SALLAYAMAZ

        İçeride kimse milleti, milletin temsilcilerini karşısına alıp kibirle izan veremez. Kimse Türkiye'yi karşısına alıp parmak sallayamaz. O günler geçti. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyenler örgütler bilsinler ki artık sinmiş bir ülke yok. Eleştiriye açık olduğumuz için reform yapıyoruz. İçeride olduğu kadar dışarıdaki mütekebbirler de yumuşak başlı olmamızı uysal koyun olduğumuz şeklinde algılamasın. Bu algı operasyonları ile bir yere varamazlar. Türkiye'yi gerçekten anlamak isteyenler varsa gelsin halkın içine girsin gerçek Türkiye fotoğrafını yerinde görsün. Bilgi kaynağı CHP olanlar Türkiye'yi yanlış tanırlar.. Biz güçlü ülke olarak ihtiyaç duyulan reformları tek tek yapıyor ve Türkiye'nin standartlarını yükseltiyoruz. Dün imzaladığımız bir tasarı ile suçla mücadelede bazı cezaları arttırıyor yargıda önemli değişikliklere gidiyoruz. Bası suçlarda cezayı katlayarak arttırıyoruz. Tasarı ile cinsel dokunulmazlığı karşı işlenen suçların en sert şekilde cezalandırılmasını ön görüyorum. Bugüne kadar olan tablo demek caydırıcı değil. Bu suçların çocuklara karşı işlenmesi idam cezası gerektiriyordu. Ancak ülkemizde idam cezası uygulanmadığı için bunun yerine saldırılarda cezayı en ağır noktaya taşıyoruz.

        BÖLGE İDARE MAHKEME SAYISINI AZALTIYORUZ

        Sulh Ceza ile Asliye Ceza ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Savcı ve hakimlerin iş yükünü azaltıyor hem sanık ve mağdurları rahatlatacak yeni yapıyı teşkil ediyoruz. Bölge İdare Mahkemesi sayısını azaltıyoruz. 25 ilde bölge idare mahkemesi var bunu ihtiyacı göre düzenliyoruz. Çalışma usullerini yeniden düzenliyoruz. Tasarı ile Yargıtay kanununu da değiştiriyoruz.

        TARIM REFORMU

        Çiftçilerimizi sevindirecek müjdeyi açıklamak istiyorum. Afetlerden zarar gören çiftçilerimizin kredi ödemelerine kolaylık getiriyoruz. Yüzde 30 zarar gören ve zararı tespit edilen çiftçilerimiz bundan yararlanacak. Bu süre içinde vadesi gelen borçlar 1 yıl süre ile yüzde 3 faiz ile ertelenecek. Bundan 876 bin çiftçimiz yararlanabilecek.

        22. İstişare toplantımızda cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdik. AK Parti ile muhalefet partileri arasındaki önemli farka dikkat çekiyorum. Ak Parti yoğun istişareler yapıyor Kuyumcu hassasiyeti ile adayını tespit etme çalışmaları yapıyor. Biz millet olarak 1. Dünya Savaşı'nda cetvel felaketini yaşadık. Cetvelle kafataslarının ölçüldüğüne şahit olduk. Tek parti döneminde insanlarımız şablona sığdırılmak istendi. Darbelerin ardından bu kez de siyasete cetvelle sınırlar çizildi. Şuanda malum cetvelin ele alındığını siyaset mühendisleri tarafından cetvelin devreye sokulduğunu görüyoruz. CHP'nin genel başkanını bu merak sardı geometriyle de alakası yok ama.Siyaset geometri değildir. Siyaseti geometriye hapsetmek isteyenler yanıldılar ve millete zulmettiler. Dümdüz birbirine benzeyen iç açılarının toplamı 180 yapan vatandaşlar. Cetvel zihniyeti yüzünden özgürlükler kısıtlandı, insanımızı arasında ayrım yapıldı.

        HADDİNİ BİL, SEN KİMSİN

        CHP genel müdürü sen kimsin, önce haddini bil. Siyaseti inkar eden siyasetçi olabilir mi? O koltuğu oturduğundan beri genel başkan olamadı. Bire bir 27 Mayıs zihniyeti. Mustafa Kemal hem CHP genel başkanı hem de cumhurbaşkanıydı. Milli şefleri İnönü hem genel başkan, hem de cumhurbaşkanıydı. Merhum Özal siyasetten cumhurbaşkanlığına geçti. Sayın Demirel siyasetten cumhurbaşkanlığına geçti. Sayın Gül başbakan yardımcısıydı cumhurbaşkanı oldu. Kötü mü oldu? Nasıl cumhurbaşkanı istediğini özlediğini biz çok iyi biliyoruz. Bu ülkede egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz, değil mi? O yüzden millet ne yaparsa en iyisidir.

        Muhalefet damı akmayan bir çatı aramaya devam etsin. 30 Mart'ta fırtına esti, bunların çatısını bırakmadı. Biz siyaset mühendisi değiliz, çizim yapmıyoruz. Millet bize istikamet çiziyor, biz o rotada yürümeye devam ediyoruz.

        Evde çocuklar da soruyor dede şapkadan nasıl tavşan çıkacak? Torunum oğlum durum bu... Geometrik şekil nasıl şekil çıkacağını merakla bekliyoruz. Onlar siyaset mühendisliğine özenmişler. Bakalım Kılıçdaroğlu ve Bahçeli bu işi öğrenebilecek mi?

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa