Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Türkiye bileği bükülecek, ufak tefek bir ülke değil",Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce AİHM'nin Türkiye'ye Kıbrıs için verdiği tazminat kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu

        Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Türkiye'ye Kıbrıs için verdiği tazminat kararıyla ilgili, "Türkiye bileği bükülecek, ufak tefek bir ülke değil" dedi.

        Güllüce, Düzce temasları kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güllüce, AİHM'nin Türkiye'ye verdiği tazminat kararının benzerleriyle tarihte birçok kez karşılaşıldığını söyledi.

        Türkiye'nin, Avrupa'daki birçok ülkenin nüfusundan fazla ilkokul çağında öğrencisi bulunduğunu, 16 imparatorluk kurmuş devlet geleneğine sahip olunduğunu ifade eden Güllüce, "Bazı kıtalar daha insanoğlu tarafından bilinmezken biz 2 bin 500 yıl evvel kara kuvvetleri ordusunu kurmuşuz. Yani o kıtalar bizim tarihi ordumuzdan sonra bulunmuş. Ülkemizin ciddi bir devlet geleneği var. İmparatorluk geleneği var. Dünyada bu kadar farklı etnikte olan insanın bin yıldır bu topraklarda barışçıl bir şekilde yaşadığı bir ülkeyiz. Onlar yapsınlar yapacaklarını. Moralimizi hiç bozmayalım" diye konuştu.

        Avrupa'nın tarihte bu tip kararları ile karşılaşıldığını vurgulayan Güllüce, şöyle konuştu:

        "Böyle şeylerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Bunun tarihte birçok örneği vardır. Türkiye bileği bükülecek, ufak tefek bir ülke değil. Biz dev gibi 76 milyonluk ülkeyiz. Bunları aşacak durumdayız. Biz ayağımızda çarık yokken, süngümüzü bileyecek taş yokken, atımızın ayağına çakacağımız nal çivimiz yokken bu adamlara kemence çaldırtmışız. Bugün her şeyimiz var ve artık tank yapan bir ülkeyiz. Dolayısıyla bizim ülkemize hiçbir şey olmaz."

        FEYZİOĞLU'NUN KONUŞMASI

        Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın 146'ıncı kuruluş yıl dönümü toplantısında yaptığı konuşmayı da değerlendiren Güllüce, söz konusu toplantının TOKİ'nin sorunlarını konuşma yeri olmadığına işaret etti.

        Feyzioğlu'na seslenen Bakan Güllüce, "Siyaset yapacaksan çıkarırsın cübbeyi yaparsın. Kılıçdaroğlu ile yarışacaksan bunun yeri Danıştay değildir. 'Kılıçdaroğlu'ndan o koltuğu alacağım' diye uğraşıyorsan onun yeri Danıştay'ın hitabet makamı değildir. Orası Başbakana hakaret makamı da değildir. Gidin kendi aranızda cedelleşin, kim kimi yenerse bizim için problem değil. 'Genel başkan olacağım' diye Danıştay'da olur olmaz şeyler söylemek doğru değil " şeklinde konuştu.

        Bakan Güllüce, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, burada partililerle bir araya geldi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa