Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Gül Çin'e gidecek,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15-21 Mayıs'ta Çin Halk Cumhuriyeti'ne devlet ziyareti gerçekleştirecek

        Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül,Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'in davetine icabetle15-21 Mayıs'taÇin'e gidecek.

        Cumhurbaşkanı Gül'ünbeş yıl içinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne yapacağı ikinci resmi ziyaret kapsamında16 Mayıs'ta Pekin’deki resmi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği imkanları tüm yönleriyle alınacak.Bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı görüşmelerdeiki ülke arasındaki ahdi zemini güçlendirecek bazı anlaşmalar imzalanacak.

        Ziyaretin ikili boyutunun tamamlanmasının ardından Gül, 20-21 Mayıs'ta Şanghay'da düzenlenecek "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK/CICA) IV. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.Bu vesileyle Türkiye'nin Haziran 2010'dakiİstanbul Zirvesi'nden bu yana üstlendiği AİGK dönem başkanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti'ne devredilecek.

        Zirve kapsamındamevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de yapacak Cumhurbaşkanı Gül, Şanghay'da Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İş Forumu'na hitap edecek, temas ve incelemelerini bu şehirdeki bazıkuruluşlarda sürdürecek.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretinin, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti ilişkilerinde son dönemde yakalanan ivme ile Asya'da barış, güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesine yönelik gayretlerin ilerletilmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa