Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Otogar tartışmasında ‘paralel yapı’ iddiası

        Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda 0-25 dakika parklanma ücreti olarak 8 TL alınmaya başlanması tartışma yaratmıştı. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) “0-25 dakika arası otogarda araç parkı ücretsizdir” kararına ve bu kararın otogar girişine asılmasına rağmen ücretlendirme yapılması tepki çekmişti. Otogar Esnaf Derneği Başkanı Şahap Önal, uygulamanın usulsüz olduğunu söylemişti.

        Bu tepkilerin ardından da otogar yönetimi, “25 dakikayı bulmayan giriş-çıkışlarda ücret alınmaz. Uygulama zabıta birimlerince yanlış anlaşılmış” açıklamasını yapmıştı. Ancak dün otogar yönetiminden yeni bir açıklama daha geldi. Otogarı işleten Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. (AVTER) avukatı ile Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı, yaşanan sıkıntının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki paralel yapıdan kaynaklandığını iddia etti.

        AVTER avukatı Yeşim Varol Turan, “Bir yönetmelik maddesini asıyorsanız, bunun tamamını asmak zorundasınız. Maddenin devamında, ‘50 dakikalık ücretsiz park alanı tahsis edildiyse ücret alınabilir’ şeklinde bir istisna var” dedi. Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Mehmet Erdoğan ise “Son zamanlarda arka tarafa yapılan alışveriş merkezleri ve bu bölgedeki araçların transit geçiş merkezi oldu burası. 5 binin üzerinde araç buradan geçmek istiyor. Ücretsiz park alanlarımız mevcut. 20 yıldır aldığımız parayı belediye UKOME kararı alarak durdurmak istedi. Biz de bunu belediyedeki paralel yapıya bağlıyoruz. Durum bu” diye konuştu.

        Bu arada İBB, alınan UKOME kararı sonrası otogar çevresine, 25 dakikalık süre içinde park yapanların ücret ödememesi gerektiğine dair bilgilendirme afişleri astı. Otogarın girişine asılan “Belediyedeki paralel yapı, otogardan elini çek” afişleri de dikkati çekti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa