Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır Valiliği'nden BDP'yi şaşırtacak cevap, karakol diye yıkmışlardı

        Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Boyunlu, Bayrambaşı ile Ormandışı Köyü arasında kalan bölgede baraj güvenliğini sağlamak için yapımına başlanan bir inşaatını protesto etmek için bölgeye dün gidenBDP'liler, inşaatının duvarlarını yıkarak çadır kurdu.

        Polis ve askerler yoğun güvenlik aldığı bölgede, konuşma yapanBDPİlçe Başkanı Kerem Canpolat, parti ve Silvan halkı olarak burada yapılmak istenen karakolları protesto etmek amacıyla bölgede olduklarını söyledi. Canpolat, "1.5 yıla yakındır 'Barış süreci' dediğimiz bir ateşkes süreci var. Her ne hikmetse devlet bu süreci kendince fırsata çevirmeye çalışıyor. Bilerek her yerde karakolları tamir edip yeni karakollar inşa etmektedir. Bu devletin ikiyüzlülüğünü ve samimiyetsizliğini gösteriyor" dedi.

        BDP'lilerin bölgede bekleyişi sürerken,DiyarbakırValiliği açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, Silvan İlçesi Bayrambaşı bölgesinde yapımı devam eden baraj inşaatı bölgesinde, karakol yapıldığı bahanesiyle yaklaşık 80 kişinin protesto eylemi başlattığı ifade edildi. Açıklamada, "Söz konusu bölgede yeni bir karakol inşaatı planlaması mevcut olmayıp, inşasında devam eden tesis ve sanat yapıları, baraj inşaatı ve güvenliği maksadıyla yürütülen çalışmalardan oluşmaktadır" denildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa