Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Berkin Elvan ve Abdullah Can Cömert'in anneleri konuştu

        Neşet KARADAĞ-Ümran AVCI-AHT

        Gezi olayları sırasında başına gelen gaz kapsülü nedeniyle269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybedenBerkin Elvan ve benzer şekilde Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Can Cömert'in acılı anneleri konuştu

        "Abdocan’ım, ben ölseydim sen bana çiçek getirseydin"

        Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Can Cömert’in annesi 7 çocuk sahibi Hatice Cömert, Anneler Günü’nden önce oğlunun mezarını ziyaret etti. Anne Cömert, Armutlu Mahallesi’nde eyleme katılan ve 3 Haziran 2013’te başına gelen gaz fişeğiyle hayatını kaybeden oğlunun mezarına çiçek koyup fotoğrafını öptü. Hatice Cömert, “Anneler Günü’n kutlu olsun Abdocan’ım” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

        Oğlunun fotoğrafını her öpüşünde, gözlerinden yaşlar süzülen anne Cömert, “Abdocan’ım senin yerine ben ölseydim de Anneler Günü’nde sen benim mezarıma çiçek getirseydin. Damatlık giyecektin, kefen giydirdiler” dedi. Anne Cömert, Abdullah’ın mezar taşıyla şöyle konuştu:

        “Abdocan’ım hatırlıyor musun, her Anneler Günü’nde bana çiçek alıp getirirdin. Boynuma sarılıp ‘Anacığım seni çok seviyorum, benim annem bir tane’ derdin. ‘Hadi yemeğe gidelim’ derdin. Çarşıya götürüp hediye alırdın. Hadi kalk bana hediye al, çarşıya gidelim. Anneni bırakıp nereye gittin canım, beni bırakma. Ben de senin yanına geleceğim. 8 Mart doğum gününde de yanına geldim. Her cuma yanındayım. Acına dayanamıyorum Abdocan’ım. Gittiğin yerde inşallah mutlu olursun, cennettesin biliyorum. Fotoğraflarınla konuşuyorum.”

        "Istırap içindeyim"

        Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle komaya giren ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 11 Mart’ta hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümünden sonraki ilk Anneler Günü’nde HABERTÜRK, anne Gülsüm Elvan’a ulaştı. Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen ‘Anneler Günü’ etkinliğine katılan acılı anne, “Bu yıl Anneler Günü’müzün nasıl geçtiğini herkes biliyor. Istırap içindeyim. Bu yıl Anneler Günü’nü yaşayamıyorum. Dilerim artık hiçbir anne evladından ayrılmasın ve annelerin yüreği yanmasın” dedi.

        Eşi Gülsüm Elvan’ın gözünün yaşının dinmediğini söyleyen baba Sami Elvan ise, “Berkin’im her yıl annesine mutlaka çiçek verirdi. Geçen yıl ben annelerine bir yüzük almıştım ve o ise topladığı çiçekleri annesine vermişti” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa