Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çobanı ilaçla uyutup 302 küçükbaş hayvanı çaldılar,Adana'da iki kişi ilaçlı meyve suyu ile çobanı uyutup 279 küçük baş hayvanı çaldılar

        Adana'da ilaçlı meyve suyu içirerek uyuttukları çobandan 279 küçükbaş hayvanı çalan 24 yaşındaki Fikret Polat ile 20 yaşındaki Abdurrahman Örs, film gibi operasyonla yakaladı. Gaziantep'ten çalınarak Adana'ya getirilen koyun ve keçiler de Hırsızlık Bürosu ekiplerince bulunarak sahibine teslim edildi.

        Olay, Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçesi'nin Burak Mahallesi'nde 8 Mayıs'ta meydana geldi. Hayvan hırsızlığı suçundan çok sayıda kaydı bulunan Fikret Polat ile Abdurrahman Örs, çobanlık yapan 47 yaşındaki Doğan Atüno'nun yanına gelip sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra samimiyet kurdukları Atüno'ya yanlarında getirdikleri ilaçlı meyve suyundan içirerek uyumasını sağlayan zanlılar, 120 koyun, 130 keçi, ile 29 oğlağı çaldı. Olaydan 6 saat sonra uyanan çoban Doğan Atüno, patronu 67 yaşındaki İhsan Sezer'e durumu bildirdi. İhsan Sezer de Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. İhsan Sezer'in şikayeti üzerine harekete geçen polis, hayvanların 27 R 0658, 27 ARU 36 ve 27 BBS 06 plakalı kamyonlara yüklenerek Adana'ya götürdüklerini tespit etti.

        ADANA POLİSİ DEVREYE SOKULDU

        Gaziantep polisinin bilgi verdiği Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamyonların plakalarından ruhsat sahiplerine ve sürücülerine ulaştı. Hayvanları taşıdıklarını kabul eden araç sürücüleri, bıraktıkları barınakları gösterdi. Bu bilgiler üzerine yapılan araştırma sonucu 178 koyun ve geçi bulundu. Diğerlerinin zanlılar Abdurrahman Örs'ün babası Hamza Özen'e verilerek sattırıldığı belirlendi.

        Gözaltına alınan Hamza Özen, oğlu Abdurrahman Örs ile Fikret Polat'ın Osmaniye'de saklandıklarını söyledi. Verilen adrese giden polis, Fikret Polat ile Abdurrahman Örs'ü gözaltına alındı. Ele geçirilen küçükbaş hayvanlar sahibine teslim edildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa