Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: Böyle bir tepki, doğru bir tepki olmadı

        Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'ın, 'siyasi konuşma' yaptığı gerekçesiyle kendisine tepki göstermesine ilişkin, "Böyle bir tepki, doğru bir tepki olmadı" dedi.

        Danıştay'ın kuruluşunun 146. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen törende, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün ardından kürsü konuşması yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuşmasının uzunluğu ve içeriğinin 'siyasi' olduğu gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ın tepkisiyle karşılaştı. Törende, Cumhurbaşkanı Gül'ün Başbakan Erdoğan'ı elinden tutarak sakinleştirmeye çalıştığı dikkat çekti.

        Tören sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Feyzioğlu, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin yöneticilerinin hiçbirinden bu tepkileri beklemem. Beklersem; yaşadığım Cumhuriyetin ne kadar sertleştiğini, ne kadar üzücü hale geldiğini düşünürüm ve yola devam edemem" şeklinde konuştu.

        "Ben bundan sonra da konuşurum, dinlemek isteyen dinler, gelen gelir, gelmeyen gelmez" diyen Feyzioğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Böyle bir tepki doğru bir tepki olmadı. Yani önceki yapılan konuşmalara bakın, daha önceki TBB Başkanlarının konuşmalarına bakın bu 30 Mart sürecinde yaşadığımız o sertliği, o kutuplaşmayı giderecek, 'gelin sarılalım bir birimize, birlikte çözelim' konuşmasıydı birlikte çözmek yerine, 'ben istediğim şekilde çözerim, dayatırım' anlayışının son anda patladığını üzülerek görüyorum. Tercih tabii bunu yapanlarındır. Türkiye Cumhuriyeti de büyük devlettir, Türk milleti de gerçekten sağduyulu millettir. Benim ne demek istediğimi milyonlarca insanın anladığına ben eminim."

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa