Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ankara Söğütözü’nde yapılan yeni Başbakanlık binasının inşaatı büyük ölçüde bitti

        Ümit TURPÇU/ANKARA

        Ankara Söğütözü’nde yapılan yeni Başbakanlık binasının inşaatı büyük ölçüde bitti. İskeleleri sökülen ve dış cephesi de tamamlanan binanın mimarisi ve renkleri net bir şekilde ortaya çıktı. Yeni Başbakanlık binasının açılışı Erdoğan tarafından yapılacak.

        "Beyaz Saray" olarak adlandırılan yeni Başbakanlık binası ve kampusu net olarak görülmeye başlandı. İskeleleri sökülen, dış cephesi de büyük ölçüde tamamlanan binanın mimarisi ve renkleri de ortaya çıktı

        Başbakan Erdoğan, Ankara'nın Söğütözü semtinde inşaatı tüm hızıyla süren yeni Başbakanlık binasının kısa süre içinde bitirileceğini söylemişti.

        Ankara 11. İdare Mahkemesi, kampusun yapıldığı Atatürk Orman Çifliği'ndeki arazinin SİT statüsünün kaldırılmasına ilişkin işlemleri iptal etmişti. Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ise inşaatın devam etmesinde sakınca olmadığını vurgulamıştı. Kurul bu yönde karar vermişti. Temmuz sonuna kadar bitirilmesi hedeflenen binanın dış cephesi neredeyse tamamlandı. Kampusun peyzaj çalışmalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA ekipleri tarafından başlandı. İç tefrişatına ve ince işçiliğine de başlanan binanın en geç ağustos başında Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından görkemli bir törenle açılması hedefleniyor.

        Yaklaşık 1 milyar TL'ye malolan binanın ve kampusun son halini Habertürk görüntüledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa