Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan: Bu işin hakkı idamdır

        HABERTURK.COM

        Başbakan Erdoğan Cuma namazı çıkışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Çocuk cinayetlerine ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan, “Yargı ile ilgili Adalet Bakanlığımız yürüttüğü çalışma var. Bu olaylar idamlık olaydır. Ama idam gelmese dahi cezaların ağırlaştırılması konusunda talimatım var.” dedi.

        İşte Başbakan Erodğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN SÖZLERİ

        Ne de bizim kendi aramızda ne partimizi kurduğumuzdan bu yana istişare mantığımızda böyle bir şey söz konusu değildir. Biz her şeyi olgunlaştırırız. Ama şu anda tabi bu kendi aramızda idari konuda bir şey değil. Partinin kendi bünyesinde alacağı karar ayrı. Yıllar yılı aynı ideale gönül vermiş insanlar olarak ülkemizin geleceği için böyle kararı olgunlaştıracağız.

        SEÇİM SİSTEMİ

        Benim bilmediğim şeyleri biliyorsunuz, bundan dolayı da ben sıkıntıdayım. Biz kendimiz ideal nedir bunun hazırlıkları içersindeyiz. Olay Meclis kapanana kadar. Bu sürece kadar bitti bitti bitmedi mevcut sistemle çalışmak zorundayız. Kısa sürede karar vermek zorundayız.

        ÇOCUK CİNAYETLERİ

        Yargı ile ilgili Adalet Bakanlığımız yürüttüğü çalışma var. Bu olaylar idamlık olaydır. Ama idam gelmese dahi cezaların ağırlaştırılması konusunda talimatım var. AB süreci ile ilgili idamın kaldırılması için sıkıntımız var bu sıkıntımız yerine ağırlaştırılmış müebbet düşünülebilir.

        Duyarsız kalmak mümkün değil. Kanaat olarak söylüyorum idamlar kaldırılmamış olsa bu işin hakkı idamdır.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAKİ DİNLEMELER

        Bu işin paralel yapıyla ilgili olduğu ortadadır. Bunun içinde kimlerdir bizim gündemimizdedir. Paralel yapıdır, bu kesindir. Bunda tereddüt yok. Failleri kimlerdir bunu bulmak durumundayız. Başbakanlıkla ilgili olanlar aşağı yukarı belli olmuştur.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa