Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay’ın imdadına, Mehdi Eker yetişti

        TRT’nin yeni dizisi, '7 Güzel Adam’ın Kahramanmaraş’ta düzenlenen galasına katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dizinin 25 dakikalık sinema filmi formatındaki ilk bölümünü izledi.

        Programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, konuşmasını şiirle sonlandırmak isteyince zor anlar yaşadı. Zorda kalan Atalay’ın imdadına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yetişti. Atalay’ın okumak istediği şiiri kürsüde ezbere okuyan Eker, seyircilerden büyük alkış aldı.

        Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösterim öncesi bir konuşma yapan Beşir Atalay, Türkiye gündemini meşgul eden cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Atalay: “İlk defa vatandaşlarımız sandıkta cumhurbaşkanı seçecek, oy verecek. Bunu tartışıyor Türkiye. İsimler kim? Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül... Türkiye’nin geldiği nokta burada; ancak nokta konur zaten, Türkiye’nin geldiği nokta bu. Türkiye, hangisi cumhurbaşkanı olacak diye bunları tartışıyor. İkisi de birbirinden güzel, iki güzel adam orada.” diye konuştu.

        “MEHDİ İMDADA YETİŞİR HER ZAMAN”

        Atalay konuşmasını, Başbakan Erdoğan’ın AK Parti kongresinde seslendirdiği, Sezai Karakoç’un kaleme aldığı ‘Zamana Adanmış Sözler’ şirinin son bölümünü okuyarak tamamlamak istedi. Ancak kürsüde yanına aldığı not kağıtlarını bir süre karıştıran Atalay, şiiri bulamayınca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den yardım aldı. Bakan Eker'in yardım çağrısını ‘gel’ diyerek onaylan Atalay, Eker'in şiiri okumasının ardından konuşmasını tamamladı.

        Şiiri okuyamadığı için salondakilerden özür dileyen Atalay, “Sezai abinin şiiri ile ben de bitireyim. Başbakanımız son kongrede bir şiirle başladı. Şimdi onu bulmaya çalışıyorum, inşallah bulacağım. Ondan sonrada bitireceğim, özür diliyorum. Belki almadım mı yanıma, ama aldığımı sanıyorum. Almadıysam da üzülürüm, almamışım. Bu arada onu Mehdi okur ancak. Ama orada öz şu, orada bir sabır var, yenile yenile zafere doğru bir gidiş vardır. Özü odur. Herkes hatırladı değil mi? Benim şiir okuma şeyim yok. Mehdi imdada yetişir her zaman.” diye konuştu.

        “BU DİZİ OKUL MERKEZLİ DİZİ VE FİLMLERE ÖRNEK OLACAK”

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam da, dizinin son yıllarda ilgi odağı olan okul merkezli dizi ve filmlere örnek olacağını vurguladı.

        İslam şöyle konuştu: “7 güzel adam dizisi, güzel, müstesna şahsiyetlerin yeni nesillerle buluşması amacıyla hazırlanmış bir çalışma. Bu dizi son yıllarda revaç gören okul merkezli film ve dizilere bu tarz çalışmalar zannediyorum örnek olacaktır. Eğitimin önemini, okul-öğretmen-öğrenci ilişkisinin önemini, toplumun aynası olan eğitim sisteminin hakikatlerini hatırlatacak. Bu dizi bize delikanlılık çağında izlenen düşüncenin hayata nasıl dönüştürülebileceğini, arkadaşlığın, dostluğun ve kardeşliğin değerini hatırlatacak.”

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise edebiyat ve medeniyetin iç içe olduğuna işaret etti.

        Edebiyat ve medeniyet ilişkisini, hayatları diziye konu olan 7 güzel adamın en iyi şekilde ifade ettiğini söyleyen Eker, “Medeniyetin inşasında sanat yoksa, edebiyat yoksa o ülkede kuraklık var demektir. Herhalde bir ülkenin başına gelebilecek en felaketlerden biriside edebiyatsızlıktır. Onlar inançla, sabırla, ilmek ilmek kendi medeniyet tasavvurlarının oluşturmanın çabası içinde oldular. Onlar kendilerine asla seçkin demediler. Kimseler onlar bilmez bilenlerde onları özellikle gözden kaçırırdı. Şimdi bugün TRT önemli bir projeye ev sahipliği yapıyor. Bu gün o medeniyet devrelerini Türkiye’nin sahiplendiği, Türkiye’nin torunlarının sahiplendiği, benimsediği günlere geldik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

        Programda, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de birer konuşma yaptı.

        Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören’e plaket verildi.

        Program, 7 Güzel Adam dizisinin ilk bölümünün gösterimiyle son buldu. Hikayesi 1950 ve 1970'li yılların Kahramanmaraş'ında geçen dizi yakın edebiyat tarihimize damgasını vuran şairlerimiz Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan ve Alaeddin Özdenören'in hayatını konu alıyor.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa