Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Askeri birlikte patlama!,Çanakkale'de askeri birlikte patlama

        Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan 2'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı 18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda meydana gelen mühimmat patlaması sonucu 17 asker yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, Ortaköy beldesindeki 18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda saat 21.30 sıralarında gece atış eğitimi yapılırken henüz belirlenemeyen bir nedenle mühimmat patlaması meydana geldi. Patlamada aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu 17 asker yaralandı.

        Gözünden yaralandığı öğrenilen Tugan Çilingir, Gelibolu Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesine sevk edildi.

        Patlamada yaralananlardan bazılarının isimleri şöyle:

        "Yalçın Yıldırım, Ahmet Altınsoy, Talat Değer, Hakkı Arı, Mehmet Ali Uzunkaya, Murat Koç, Abdül Tekin, Tugan Çilingir"

        ÇANAKKALE VALİSİNDEN AÇIKLAMA

        ÇanakkaleValisi Ahmet Çınar, Gelibolu'da meydana gelen patlamayla ilgili, "Çok şükür askerlerimizin durumu çok iyi. Gece eğitim sırasında meydana gelen bir patlamadan yaralandılar. Kolordu komutanımızla görüştüm, hepsi yarın mesai başında olabilecek sağlıktalar" dedi.

        Vali Çınar, yaptığı açıklamada, Gelibolu ilçesinde bulunan 2'nci Kolordu Komutanlığına bağlı 18'inci Piyade Mekanize Tugayında planlı gece eğitimi yapıldığı sırada tank silahının roket türündeki mermisinde teknik bir arıza meydana geldiğini, bunun ardından merminin iki parçasından birinin 300 metre uzağa düştüğünü söyledi.

        Meydana gelen patlamada 17 rütbeli personelin yaralandığını ifade eden Çınar, "Patlama parça tesiri yaralanmaya neden olmadı. Belki çok küçük parçalar personele gelmiş olabilir. Çoğunlukla yaşanan patlama sesi etkilemiş. Çok şükür askerlerimizin durumu çok iyi. Gece eğitim sırasında meydana gelen bir patlamadan yaralandılar. Kolordu komutanımızla görüştüm, hepsi yarın mesai başında olabilecek sağlıktalar" diye konuştu.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa