Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı seçim sonucuna itiraz etti

        AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı, seçim sonucuna itiraz etti.

        AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, milletvekilleri Metin Külünk, Erol Kaya ve Osman Boyraz ile AK Parti Kartal İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman ve beraberindekiler, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ndeki Kartal İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na gelerek, itiraz dilekçelerini verdi.

        Heyet, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ne girdiği sırada içeride ve dışarıda bekleyen AK Parti ve CHP'liler arasında sözlü sataşma yaşandı.

        Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Belma Satır, Kartal'da 331 bin 658 seçmen bulunduğunu ve aldıkları bilgiye göre kullanılan oy sayısının 298 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

        Satır, resmi olmayan sonuçlara göre, Kartal Belediye Başkanlığı için tespit edilen geçersiz oy sayısının 12 bin 668, belediye meclis üyeliği için tespit edilen geçersiz oy sayısının 13 bin 709, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tespit edilen geçersiz oy sayısının ise 12 bin 355 olduğunu söyledi.

        Kartal'da bugüne kadar yapılan gerek genel gerekse de yerel seçimlerde tespit edilen en yüksek sayıda geçersiz oyla karşı karşıya olduklarını belirten Satır, şunları kaydetti:

        "Bu durum dikkate şayandır. Bu geçersiz oy sayısının, Kartal seçmen sayısı ve kullanılan oy sayısı dikkate alındığında, çok yüksek bir rakam olduğu ve incelenmesi gerektiği inancındayız. AK Parti olarak 325 sandığa itiraz ettik. Bir kısım sandıkların oy kullanma esnasında vaktinden önce açılıp, bazı düzeltmeler yapıldığı tutanaklarla sabittir. Her seçmene 3 oy pusulası verilmesi gerekirken, eksik oy pusulası verildiği tespit edilmiştir. Bir takım sandıklarımızda oy kullanan vatandaşlarımıza Kartal Belediye Başkanlığı oy pusulasının verilmediği, eksik verildiği vatandaşlar tarafından bizlere bildirilmiştir. Bu husus kullanılmayan oy pusulalarının sayılarına bakıldığında net bir şekilde görülmüştür. İtiraz edilen konulardaki detay bilgi ve belgeler, dilekçemiz ekinde ilçe seçim kuruluna sunulmuştur. AK Parti olarak milli iradenin sandığa yansıması bizim için çok önemlidir. Verilen her oy kutsaldır ve takip edilmelidir. Tespitlerimize göre, geçerli oy sayısının yaklaşık yüzde 5'i geçersiz kabul edilmiş ve seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. Geçersiz oyların seçim sonuçlarını partimiz lehine etkileyeceği kanaatindeyiz. Bu nedenle seçim üzerindeki şaibenin kaldırılmasını ilgili mevzuat gereği Kartal'da sandıkların yeniden sayılmasını talep ediyoruz."

        Basın açıklamasının ardından AK Parti Milletvekili Metin Külünk de üzerinde AK Parti'ye vurulmuş "evet" mührü olan ve bir kısmı yakılmış oy pusulalarını basın mensuplarına gösterdi.

        Açıklamanın ardından AK Partililer "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Kartal bizimdir, bizim olacak" şeklinde slogan attı.

        AK Parti ve CHP'lilerin, ilçe seçim kurulunun önünde bekleyişi sürerken, çevik kuvvet ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa