Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Toplum içinde çok keskin bir kamplaşma var",BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, seçim sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu

        Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İl Başkanlığında yerel seçim sonuçlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, zorlu bir seçim kampanyası sonunda, kritik bir siyasi süreçte 2014 yerel seçimlerinin gerçekleştiğini belirtti.

        Seçim sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulunan Demirtaş, "Hem seçim kampanyası hem seçim sonuçlarıyla uzun süre tartışılacak bir seçim dönemi yaşadık. Sandık sonuçları gösterdi ki; Türkiye'de toplum içinde çok keskin bir kamplaşma var ve seçmen eğilimleri seçimden seçime kolay değişmiyor, ciddi büyük toplumsal olaylar bile seçmen eğilimlerini ciddi şekilde etkilemiyor" dedi.

        Tüm partilerin bu sonuçları tartışması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

        "Belediyeciliğin tartışılması, belediyeciliğin seçmen onayına sunulması gereken bir seçim yaşamalıydık ama bunun çok ötesinde doğrudan genel seçim atmosferinde tüm Ortadoğu'yu etkileyecek bir seçim kampanyası çalışması yürütüldü. Suriye, Ortadoğu krizi, Arap baharı, Arap dünyasında yaşanan çalkantılar, İran ve Irak'taki durum Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor ve etkiliyordu. Ama bununla birlikte Gezi direnişi sonrasında 17 Aralık operasyonu, hükümetin yolsuzluk, rüşvet skandalları, ortalığa saçılan tapeler, kayıtlar, tüm bu seçim kampanyalarını doğrudan etkileyen meselelerdi. Bu tartışmalar içinde Türkiye'de seçmen kitlesi partilerden yana ağırlıklı olarak görüşünü koruyor. Çok bariz bir seçmen eğilimi değişimi gözlemlemedik. BDP olarak 22 ilde seçime girdik. Seçim öncesinde BDP olarak öngördüğümüz hedeflerimizin yüzde 80-85'ine ulaştık. Çok daha büyük başarılar ve ciddi sonuçlar elde etme potansiyelimiz vardı fakat bu potansiyelleri harekete geçirme ve birleştirme konusunda zorluklar yaşadık. BDP Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde önemli bir başarı elde etmiştir. Batıda HDP ile belli bir noktaya gelindi, batıda istenilen ölçüde olmasa da belli bir kabul gördüğü ortaya çıktı."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa