Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Diğer partiler' bitti

        Saadet Partisi, Demokrat Parti, DSP ve BBP 30 Mart seçimlerinde sandıktan istedikleri oy oranını yine alamadılar.

        SAADET PARTİSİ

        Necmetin Erbakan olmadan ilk seçimine katılan Saadet Partisi oylarını yarı yarıya kaybetti. Mustafa Kamalak ile 2009 yerel seçimlerinde % 5.2 oy alan parti, 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 2.7'ye geriledi.

        DEMOKRAT PARTİ

        Demokrat Parti 2009 seçimlerinde Türkiye genelinde % 3.62 oy almıştı. Yusuf Öcal ile Yalova'da belediye başkanlığı kazanan parti, 30 mart seçimlerinde ise sadece % 0.68 oy alabildi.

        DSP

        Bülent Ecevit ile iktidar olan DSP eski günlerini arıyor. 2009 seçimlerinde Türkiye genelinde % 2.8 oy alan parti, Yılmaz Büyükerşen ile Eskişehir'de zafere ulaşmıştı. DSP, 30 Mart seçimlerinde ise sadece 0.33 oy alabildi.

        BBP

        Diğer partilere kıyasla bu seçimlerden en az oy kaybını BBP yaşadı. 25 Mart 2009 tarihinde seçimlerden kısa bir süre önce liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nu bir helikopter kazasında kaybeden parti, seçim yarışında yüzde 2.2 oy aldı. 2009 seçimlerinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi olan Sivas'ta Doğan Ürgüp ile seçim yarışını kazanan BBP, 30 mart seçimlerinde ise yurt genelinde % 1.56 oy alabildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa