Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mansur Yavaş da Melih Gökçek de zaferini ilan etti!

        Ankara'da nefes kesen bir yarışa sahne olan seçimin kazananı hala belli olmadı. CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş ve AK Parti'nin adayı Melih Gökçek, yaptıkları açıklamalarla zaferlerini ilan etti.

        Mansur Yavaş, sandıkların yüzde 94'ü açıldıktan sonra kameraların karşısına geçti ve 27 bin 500 oy farkla ipi göğüslediğini açıkladı. CHP oylarının yüksek olduğu sandıkların kasıtlı olarak bekletildiğini ileri süren Yavaş, "Sandıkta kazandığımızı masada vermeyeceğiz. Ankara’yı artık yavaş yavaş kazanıyoruz. Şu anda yüze 6 civarında kalan oyun sayılmasını bekliyoruz ondan sonra da Ankara’da kirli siyaset kalkacak. Yeni bir dönem başlıyor. Gökçek dönemi bitmiştir, hepimize hayırlı olsun." diye konuştu.

        Yavaş’tan sonra sabahın ilk ışıklarında gazetecilerin karşısına geçen Gökçek ise seçimi 30 bin oy farkla kazandığını ilan etti. Gökçek, “Bütün Ankaralılara teşekkür ediyorum. Ankara’da ittifak vardı, yurt içinde baronlar, yurt dışında beynelmilel güçler yine mağlup oldular. Geçen seçimlere oranla oyumu yükselttim. Herkesin birleşmesine rağmen bu zaferin kazanılması son derece anlamlı. Bütün Türkiye Başbakanına, partisine sahip çıktı. Demek ki yedi düvel de birleşse güçleri yetmeyecek. Bize oy veren bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Türkiye’yi hile yapıldı diye çalkalayacaklar” şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa