Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'da CHP ve AK Parti'liler arasında arbede

        Antalya'da CHP ile AK Parti'liler arasında arbede yaşandı.

        Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun partisinin il başkanlığından ayrılarak adliye binasına gittiği haberi üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Akaydın ve partililer de buraya gitti.

        Bina önünde önlem alan polis, sadece Akaydın'ın içeriye girmesine izin verdi. Bir süre sonra dışarıya çıkan Akaydın, gazetecilere, CNN ve NTV'de Antalya'da geri gösterildiklerini ama Halk TV'de önde gözüktüklerini söyledi.

        Aynı durumun başka belediyelerde de geçerli olduğunu ifade eden Akaydın, şöyle konuştu:

        "Bir şeyler oluyor bu seçimde, ne olduğunu anlamıyorum. Burada bulunduğumdan dolayı utanç duyuyorum ama buraya suçüstü yapmaya geldim. Çünkü bizdeki haberlere göre Kepez İlçe Seçim Kurulu üstünde bizzat sayın Avrupa Birliği Bakanı Çavuşoğlu tarafından psikolojik baskı kurulmuş. Yukarıda bunu bizzat gözlemledim. Hakim, 'biraz geride durun', Bakan da 'hayır efendim, hakkım var' diyor. Doğru, yasal olarak hakkınız var ama benim de yasal olarak hakkım var. Ben de gidip o kızların başında dikilirsem görevlerini sağlıklı olarak yapabilirler mi?"

        Akaydın, Bakan Çavuşoğlu ile anlaştıklarını ve "burayı terk edelim" dediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

        "Şu anda ben çıktım, sizin karşınızdayım ama sayın Bakan hala orada. Bu ayıptır. Ben bu seçimi kazandım. Hem de en az 4 puan farkla kazandım ama bir takım manipülasyonlarla torbaları açtığı bir fotoğraf var. Torba açılmış, yanında bir hakim, bir de emniyetten müdür muavini oylara bakıyor. Böyle bir hakkı Bakanın yok. Böyle bir rezalet yaşanmadı. Demokrasi ayıbıdır bu. Bununla sonuna kadar çarpışacağım. Mevlüt Çavuşoğlu ayıplı bir bakandır. Bana gelen sandık sonuçlarına göre ben öndeyim. Bunu açıkça söylüyorum. Gelecek sonuçlara göre 4 puanın altında değil. Sonuçlar manipüle ediliyor. Olay budur."

        Akaydın, daha sonra Bakan Çavuşoğlu'nun çıkmadığını söyleyerek tekrar binaya girdi. Basın mensupları da içeriye girmek istedi ama alınmadı.

        Bu sırada bina önüne AK Parti'lilerin de gelip Başbakan Erdoğan lehine slogan atması üzerine AK Parti ve CHP'liler arasında arbede yaşandı. Araya giren polis ekipleri, olayların büyümesini engelledi.

        Bir süre sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel de gelip adliye binasına girdi.

        Bölgede polis ekiplerinin önlemleri ve gerginlik sürüyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa