Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anadolu Ajansı AA tüm siyasi partilere eşit mesafededir ve asla taraf değildir

        Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansu seçim sonuçlarında manipülasyon iddialarına yanıt verdi. Anadolu Ajansı'ndan yapılan açıklamada, "AA seçim sonuçları resmi olmayan seçim sonuçlarıdır ve biz verilerimizden eminiz. AA tüm siyasi partilere eşit mesafededir ve asla taraf değildir" ifadelerine yer verildi.Habertürk TV'ye konuşan Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici de "Bizim verdiğimiz sonuçlarda herhangi bir manipülasyon asla söz konusu olamaz. Sonuçlarımızın arkasındayız" dedi.

        İşte AA'nın yaptığı açıklama:

        Abonelerimizin dikkatine

        2014 Yerel Seçim sonuçlarını veren Anadolu Ajansının yayınlarını bazı televizyon yorumcuları ve siyasilerin "güvenilmez, manipülasyon amaçlı, yalan" şeklinde asla kabul edilemez ifadelerle karalamaya çalıştığı görülmüştür.

        Türkiye’nin ulusal haber ajansına yönelik bu ve benzeri ifadelerin tümü hakkında yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz.

        AA haberlerinin güvenirliliği hiçbir zaman tartışma konusu olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Kurumumuza yönelik karalama kampanyası yürütenler, ülkenin resmi ulusal haber ajansını yıpratmaya çalıştıklarını unutmamalıdır.

        AA seçim sonuçları resmi olmayan seçim sonuçlarıdır ve biz verilerimizden eminiz. AA tüm siyasi partilere eşit mesafededir ve asla taraf değildir. Yüksek Seçim Kurulu resmi sonuçları açıkladığında kimin ne kadar yanıldığı da anlaşılacaktır.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        “SONUÇLARIMIZIN ARKASINDAYIZ”

        Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Habertürk TV’ye yaptığı açıklamada sonuçlarının arkasında olduklarını belirterek şunları söyledi:

        “Verdiğimiz sonuçlarda herhangi bir sorun yok. Biz ancak açılan sandıklar ve sayılan sandıkların sonucunu açıklıyoruz. Saat 15.00’ten beri siber saldırı karşısında çok ciddi zorluklar çekerek bunu yapıyoruz. Bizim verdiğimiz sonuçlarda herhangi bir manipülasyon asla söz konusu olamaz. Sonuçlarımızın arkasındayız. Bir miktar yavaş veriyoruz. Bunun nedeni hem siber saldırılar hem elektrik kesintisi hem de sayım hızındandır. “

        Anadolu Ajansı’nın aktardığı verilerle kendi aktardıkları veriler arasında fazla fark olmadığını belirten Bilici, şöyle devam etti: “Saat 21.40 itibarıyla başkanlık seçimleri dolayısıyla verdiğimiz oran yüzde 39 AA’nın yüzde 38… İstanbul’da da Ankara’da da açtığımız sonuçlar itibarıyla çok büyük fark yok. Alabildiğimiz sonuçları, sayımları bitmiş sonuçları verebiliyoruz. Biz bu çalışmayı yedinci kez yapıyoruz. Ve her defasında takdir edilmiş bir çalışma. Bu eleştirileri yapan yetkililerin de Cihan’ın dürüstlüğü ile ilgili söyledikleri kayıt altında. Manipülasyon suçlamasının bir temeli yok."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa