Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mum ışığında oy sayımı, oy sayımı sırasında elektrik kesintileri, yerel seçim

        Oy sayımı esnasında Gaziantep, Şanlıurfa ve Mersin'de elektrik kesintisi yaşandı. Gaziantep'te, oy sayımı esnasında elektirik kesintisi yaşandı. Birçok okulda sandık görevlileri, elektrik kesintisinden dolayı mum ve telefon ışığında oyları saymaya çalıştı.

        1 milyon 91 bin 859 seçmenin bulunduğu Gaziantep'te oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erdi. Ancak, oy sayımı esnasında bir çok okulda elektriğin olmaması sandık görevlilerine zor anlar yaşattı.

        Galip Deniz İlk ve Ortaokulu'nda oy sayımı yapan görevliler, bu işlemi sıraların üzerine koydukları mumlar ve telefonla tuttukları ışık sayesinde yapmaya çalıştı. Jeneratör desteğinin olmadığı görülürken, Gaziantep'in bir çok noktasında aynı sıkıntının yaşandığı ifade ediliyor.

        ŞANLIURFA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ GERGİNLİĞİ

        Şanlıurfa'nın Hayati Harrani Mahallesi'nde bulunan Eyyüp Göncü Lisesi'nde oy kullanma işleminin ardından yapılan tasnif sırasında elektriklerin kesilmesi gerginliğe yol açtı.

        Eyyüp Göncü Lisesi'nde oy kullanma işleminin ardından tasnif işlemine geçildiği sırada elektrik kesintisi, sandık görevlilerini zor durumda bıraktı. Elektrik kesintisini haber alan AK Parti adayı Celalettin Güvenç'in de gittiği lise önünde kesintinin bilinçli olarak yapıldığı ve oyların değiştirildiğini iddia eden 500 kişilik kalabalık toplantı. Okula girmek isteyen ve kalabalığın oluşturduğu gerginlik üzerine bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Okul çevresinde önlem alan polisler, içeriye kimsenin girmesine izin vermezken okulda bulunan ve dışarı çıkan BDP ve SP'li yöneticilerde zırhlı araçlardaki megafonlarla kalabalığa Kürtçe ve Arapça konuşarak olumsuz bir durumun olmadığını ve dağılmaları uyarısında bulundu.

        MERSİN

        Mersin'in Gülnar ilçesinin bir bölümünde şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik kesintisi yaşanınca oy sayımı lüks lambası ışığında yapıldı.

        Gece saatlerinden beri ilçede etkili olan şiddetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle ilçe merkezinin bir bölümünde ve bazı köylerde elektrik direkleri devrildi. Ekiplerin yoğun çalışmasına rağmen ilçe merkezinin bazı bölümlerine elektrik verilemeyince oy sayımı lüks lambası ışığından yararlanılarak gerçekleştirildi. Bazı okullarda da şarjlı lamba ve jeneratörlerle aydınlatma sağlanmaya çalışıldı.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de adliye binasının da bulunduğu çeşitli semtlerde kısa süreli elektrik kesintisi meydana geldi.

        Ana trafoda meydana gelen arıza nedeniyle saat 20.30 sıralarında çeşitli semtlerde elektrikler kesildi. Adliye binasının bulunduğu Kurtuluş Mahallesi ile Gökmeydan, Karapınar, 71 Evler, Yıldıztepe, Gültepe ve Büyükdere mahallelerindeki elektrik kesintileri okullardaki oy sayım işlemlerini olumsuz yönde etkiledi. Bazı okullarda elektrik kesintileri nedeniyle görevliler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

        Eskişehir'in elektrik dağıtımı üstlenen Osmangazi Elektrik (OEPSAŞ) ekipleri, yaptığı çalışmalar sonucunda ana trafodaki arıza giderilerek yaklaşık yarım saat sonra semtlere elektrik verilmeye başlandı. Yetkililer kesintilerin teknik bir arızadan kaynaklandığını belirtti.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa