Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan: Yarından itibaren kaçanlar olabilir

        HABERTURK.COM

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 38 dakikalık balkon konuşması yaptı. Ankara’da Ak Parti Genel Merkezi Binası önünde toplanan AK Partililere seslenen Başbakan Erdoğan muhalefete çağrıda bulunarak, "Gelin yeni sayfa açalım. Ey muhalefet, ey muhalefete gönül veren milletim Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olsun. Biz hep ne dedik. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız dedik." dedi.

        Yarından itibaren kaçanlar olabilir diyen Başbakan, "Şuan kaçanlar kaçtı yarından itibaren de kaçanlar olabilir. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Bunlar kaçabilir dedim. Bundan sonra inlerine gireceğiz. Hesabını ödeyecekler, bedelini ödeyecekler." dedi.

        İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

        Aziz milletim, değerli kardeşlerim hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 81 vilayeti, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını selamlıyorum. Ak Parti Genel Merkezi'nden 81 vilayetle birlikte dünyanın dost, kardeş başkentlerini yürekten selamlıyorum. Ya Rab ne büyüksün.

        Dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini, gönüllerini, dudaklarını duaya açan dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Filistin'de gözü seçim sonuçlarında olan Türkiye'nin zaferini kendi zaferi olarak gören kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mısır'da mücadelemizi anlayan kardeşime teşekkür ediyorum. Suriye'de bombaların kurşunların altında kıtlıkla baş başa acılar yaşayan ama Türkiye'de Ak Parti'nin zaferi için dua eden kardeşlerime teşekkür ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü bu aziz millet, asil millet hak ediyor. Kardeşlerim siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız sizlere teşekkür ediyorum. Siz kendi iradenizi kendi geleceğinize, Başbakanınıza sahip çıktınız sizlere şükranlarımı sunuyorum.

        DOĞRU KAOSU GÖRDÜK !

        Bugün 30 Mart. Ne dediler 25 Mart'tan sonra kaos dediler. Doğru. Kaosu gördük. Neydi o kaos? Bu devletin, bu milletin ulusal güvenliğine müdahale ederek, Dışişleri Bakanlığını dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu doğru. Onların kaos planı buydu. Aylardır ne diyordum. Bunların inine gireceğiz inine.

        NEDEN ONLARA BALKON KONUŞMASI YAPACAK MISINIZ DİYE SORUMUYORSUNUZ?

        Şimdi zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyor bu senede balkon konuşması yapacak mısınız? Tamam da balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz? Muhalefet liderlerine niye sorumuyorsunuz Sizde balkon konuşması yapacak mısınız? Bunların böyle derdi yok. Bunların sesi soluğu çıkmayacak.

        Yüzde 26'da, 27'de, 30'da alsak biz kazandık diyecek genel müdür. Öbürü çıkacak 13-14 de alsak biz kazandık diyecek. Siyaset onur ister, siyaset bu noktada asillik ister. Makamı zenginleştirebiliyorsanız oturun.Bugün sandıkta Türkiye ve dünyaya mesaj verdik. Biz buradayız. Türk milleti geçilmez dedi. Millet biz bu ülkenin sahipleriyiz dedi. Millet eğilmez, Türkiye yenilmez dedi. Kardeşlerim biz Türkiye Cumhuriyeti'ni sokakta bulmadık

        DÜNYAYA SERVİS EDİYORLAR

        Bu şehitlerin kanı ile yoğrulmuş toprakları biz Pensilvanya'ya ya da buradaki hain uzantılarına teslim etmeyiz. Şuan kaçanlar kaçtı yarından itibaren de kaçanlar olabilir. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Bunlar kaçabilir dedim. Bundan sonra inlerine gireceğiz. Hesabını ödeyecekler, bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz. Suriye bizimle savaş halinde. 74 kardeşimizi şehit ettiler. Bizim Süleyman Şah Türbesi bizim topraklarımızdır. Bu hainler bu görüşmeyi dinliyor bu görüşmeyi dinledikten sonra dünyaya servis ediyor. Bunlar haşhaşilere rahmet okutur. Eserler de prim yapmaya başladı. Bugün aziz milletin sandıkta verdiği mesaj var.

        ELİNİZDE KASET OLMASA NE KONUŞACAKTINIZ?

        Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sandık sonuçları kimin kaybettiğini gösterir. Şu ifadelerime dikkat edin. Bugün ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. Kaset siyaseti, montaj, çamur siyaseti kaybetmiştir. Esersizlik siyaset kaybetmiştir. Ey güya genel müdür, ey genel başkan elinizde kaset olmasa ne konuşacaktınız?

        Vesayetçi odakların her türlüsüne milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Bugün kibir kaybetmiştir, gurur kaybetmiştir. Harflerinden kanlar damlayan, öfke damlayan o manşetleri atanlar var ya bugün ağır yenilgi almıştır. Ey Pensilvanya ey buradaki yandaşları medya, yandaşları sermaye hani ne oldu? Sandıkta irade kazandı. 21. yüzyılda halka hala darbe beklentisi verilen mesajlarınız ne oldu bugün? Halk burada. Siyaset dışı müdahalelerle Türkiye'ye rota çizme mücadelesinde olanlar kaybettiler.

        NEYE ÜZÜLDÜM BİLİYOR MUSUNUZ?

        Türkiye'nin tüm sorunlarının çözüm aracı tartışmasız siyasettir. Kimin ne meselesi varsa bunu sandıkta çözme yoluna gitmelidir. Muhalefet partilerine açık çağrı yapıyorum. Biz bu seçim sonrasında da neticeleri analiz edeceğiz. Daha kesin sonuçlar yok. Muhalefet partileri de sandıktaki mesajı doğru okumalı. Kendi öz eleştirilerini sağlıklı yapmalıdır. Neye üzüldüm biliyor musunuz? Dışişleri'nden sonraki olaydan sonra, Başbakanlıktaki böcek olaylarından sonra muhalefetin açıklamasını duydunuz mu? 'Bu casusluktur, biz iktidarın yanındayız' açıklaması duydunuz mu?

        Onlar samimi davranmadılar. Biz samimi davrandık. Biz kararlı şekilde yolumuza devam ettik. Artık yeni Türkiye var. Eski muhalefet tarzı ile asla yönetim biçimi olmaz.

        BU AKŞAM AYNAYA BAKSINLAR

        İstismar siyaseti artık son bulmalıdır. Kibirli, aşağılayıcı, horlayıcı siyaset artık son bulmalıdır. Muhalefet partileri yöneticileri bu akşam aynaya bakmalı, kendilerine sorular sormalı. Yaptıkları hataların farkına vararak kendilerine çeki düzen vermeliler. Kollektif çalıştılar. Adı konulmamış ittifakları gördük.

        EY MUHALEFET GELİN BİRLİTE YENİ SAYFA AÇALIM

        Gelin yeni sayfa açalım. Ey muhalefet ey muhalefete gönül veren milletim Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olsun. Biz hep ne dedik. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız dedik.

        Siyasetin merkezinde samimiyet olsun Türkiye'ye hep beraber yüceltelim. Türkiye düşmanlarının maşaları bugün hayal kırıklığı yaşamışlardır.

        Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür. Millet sinsi planları, ahlaksız tuzakları bozmuştur. Biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz büyük dava taşının sadece hamallarıyız. Dün biz yoktuk ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama bu dava var olacak. Ay yıldızlı bayrağımız dünyanın barış umudu olarak dalgalanmaya devam edecek.

        Bizde ayrımcılık yok. Bir grup siyasi Kürtçülük, bir grup siyasi Türkçülük yapıyor. Biz 77 milyonu seviyoruz. Hangi kurumumuza girmişlerse girmişler, nereye sızmışlarsa sızmışlar bizler iyi niyetimizin kurbanı olduk artık hukuk içinde bunları ayıklama zamanı gelmiştir. Bu tür şebekeleri ne millet hoşgörü ile karşılar ne de biz karşılarız.

        Bu can bu tende oldukça üzerimize hangi emanet yüklenirse ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız. Son nefesimize kadar bayrağımızı, toprağımızı yüceltmenin mücadelesinde olacağız.

        BUGÜN YENİ TÜRKİYE'NİN DÜĞÜN GÜNÜDÜR

        Bu büyük hareketin her neferi daha büyük aşkla, gayretle bu bayrağı çok daha yüksek burçlara dikmenin mücadelesinde olacaktır. Bugün kimse üzülmesin. 77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. 77 milyonun her bir ferdi bilsin ki bugün yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür.

        ÇOĞUNU YUTTUK

        Bize küfür etmiş olabilirler, bize hakaret etmiş olabilirler bir çoğunu yuttuk bir çoğunu da yargıya sevk ettik. Ahlak ve edep dışı siyaset kaybetmiştir. İhanet kaybetmiştir. Milletime teşekkür ediyorum. Aylardır dudaklarından dua düşmeyen dedelere, ninelere, çocuklara, gençlere, hanım kardeşlerime, beyefendilere teşekkür ediyorum. Bize güvenen inanan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye eğilmez, millet yenilmez.Zaferimiz kutlu mübarek olsun diliyorum. Hepinizi yürekten selamlıyorum.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa