Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kabinedeki yeni isimler ne dedi? Yeni bakanların ilk açıklamaları, Kabinedeki yeni bakanlar ne dedi

        Başbakan Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Konutu'ndaki görüşmesi sona erdi. Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Gül'e kabine listesini sunduğu 1.5 saatlik görüşmenin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da açıklama yaptı. İşte yeni isimlerin ilk açıklamaları...

        YENİ BAŞBAKAN YARDIMCISI EMRULLAH İŞLER: MEMLEKETİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

        Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ilk duygularını AA'ya anlattı.

        Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bu kabine revizyonunun, hem şahsı ve ailesi hem de Türk milleti için hayırlı olmasını diledi.

        Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ'ın yerine Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ilk duygularını AA'ya anlattı.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini bu göreve layık gördüğünü belirten İşler, "İnşallah memleketimiz için, hepimiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, Allah utandırmasın diyorum" dedi.

        İşler, bu kabine revizyonunun hem şahsı ve ailesi hem de bütün Türk milleti için hayırlı olması temennisinde bulundu.

        YENİ EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKÇİ: KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

        Ekonomi Bakanlığına getirilen AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci, "Alışık olduğumuz tempoyla çok daha fazlasını katarak koşmaya devam edeceğiz" dedi.

        Bakanlar Kurulu'nda görev aldığıhaberini Denizli'deki konutunda alan Zeybekci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı olarak atanmasının kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu güven ve teveccünden dolayı teşekkür eden Zeybekci, şunları kaydetti:

        "Allah razı olsun. Allah utandırmasın inşallah. Rabim hayırlı hizmetlere vesile kılsın. 'Ülkemiziçin, memleketimiz için, millletimiz için ve ekonomimiz için hayırlı olur inşallah' diyorum. Yarından itibaren yine alışık olduğumuz o tempoyla çok daha fazlasını katarak, üzerimizdeki sorumlluğun da bilincinde olarak koşmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun inşallah."

        Milletimize daha fazla hizmet için çalışacağız

        Zeybekci,AA muhabirine yaptığı açıklamada da Başbakan Erdoğan'ateveccühlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

        Zeybekci, şunları ifade etti:

        "Allah razı olsun. Allah utandırmasın inşallah. Rabbim hayırlı hizmetlere vesile kılsın.Almış olduğumuzgörevinsorumluluğuve ağırlığının farkındayız, milletimize daha fazla hizmet etmek için koşturmaya devam edeceğiz."

        YENİ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI AYŞENUR İSLAM: ÇOK BAŞARILI BİR BAKANIN YERİNE GETİRİLDİM

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Çok başarılı bir bakanın yerine getirildim. İnşallah onun kadar başarılı olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

        Bakanlık görevi sırasında AK Parti'den GaziantepBüyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Fatma Şahin'in çok önemli hizmetlergerçekleştirdiğini vurgulayan İslam, "Çok başarılı bir bakanın yerine bu göreve getirildim. İnşallah onun kadar başarılı olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Fatma hanım, çok önemli hizmetler yaptı, inşallah biz de bunun devamını getiririz" diye konuştu.

        Görevin kendisi için sürpriz olduğuna dikkati çeken İslam, "Bu görevler beklenmez, istenmez. Bize tebliğ edildiği andan itibaren başarılı olunmak için çalışılır" ifadesinikullandı.

        YENİ AB BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: BAKANLIĞA BENİM ATANMAMDAN EGEMEN BEY DE ÇOK MEMNUN OLDU

        Avrupa Birliği (AB) Bakanlığına getirilen Mevlüt Çavuşoğlu, "Egemen beyle çok eski dostuz. Görevi ondan devralmak önemli" dedi.

        Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kendisini bu göreve uygun gördüğü için teşekkür ettiğini belirtti.

        Egemen Bağış'ın bakanlıktan ayrılacak olması nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Egemen beyle çok eski dostuz. Görevi ondan devralmak önemli. Bakanlığa benim atanmamdan kendisini de çok memnun oldu" diye konuştu.

        Çavuşoğlu, siyasette bu gibi bayrak ve görev değişimlerinin olabildiğinin altını çizerek, AB ile ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi için Egemen Bağış'ın desteğinialacaklarını kaydetti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa