Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’nın izniyle meslek liselerinde yapılmaya başlanan anket, sorularıyla eğitimcileri şaşırttı

        ÖZEL HABER - SULTAN UÇAR / AHT

        Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’nın izniyle meslek liselerinde yapılmaya başlanan anket, sorularıyla eğitimcileri şaşırttı. “Meslek Liseleri’nde çalışanlara ve örgüte yönelik üretkenliğe aykırı davranışlar ve etik iklim” konulu proje kapsamında meslek liselerinde yapılan ankette, “Açık saçık konuşur musunuz?”, “Eşek şakası yapar mısınız?”, “Hırsızlık yapıyor musunuz?”, “Çekmece karıştırıp paraları çalar mısınız?”, “İşyerinden bir şeyler yürütür müsünüz?” gibi sorular yer alıyor. Bakanlık müfettişi Esra Yenidoğan tarafından hazırlanan anketin soruları eğitimciler tarafından rahatsız edici bulunurken, bazı öğretmenler, şıklara “Her gün yaparım” diye yanıt verip protesto ediyor.

        “ÖĞRETMEN HIRSIZ GİBİ GÖSTERİLİYOR”

        Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Cansel Güven, “Anketteki sorular bırakın etik iklimi, her türlü iklimi bozuyor. Öğrenci, ‘müşteri’ öğretmen ‘hırsız’ muamelesi görüyor. Bu sorular kara mizah örneği olarak eğitim tarihine geçecek. Öğretmenlere, ‘İşvereninize ait olan bazı şeyleri yürütme, müşterilere çirkin davranma, işyerindeki insanları itip kakarak korkutma, utandıracak eşek şakaları yapma, başkalarının çekmecelerini karıştırma’ şıklıkları sorulmuş. Sonuçlarını ciddi olarak merak ediyoruz. Öğretmenler bana ilk soruları ‘Hiçbir zaman’ diye cevapladıklarını ama sonra gülmekle-ağlamak arasında her suç için ‘Her gün’ diye yanıt verdiğini bildirdi. Utanç verici ama bu soruları bakanlık olanaklarıyla bakanlık müfettişi bize soruyor. Bu anketi de bence bakanlık denetçileri denetlesin” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa