Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Gül: "Hükümet sanayicilerin taleplerine kulak vermeli"

        Gül, hükümetten sanayicilerin taleplerine kulak vermesini isterken ''Sanayimizi çok güçlü tutmak zorundayız.'' dedi.

        Gül, ''Sanayimizi çok güçlü tutmak zorundayız. Sizin kıymetinizi şüphesiz hükümet en iyi şekilde bilmesi, ihtiyaç ve taleplerinize muhakkak kulak vermesi gerekir. Bunun böyle olduğunu da görüyorum. Odalarla ilgili kurum ve bakanların çok yakından çalıştıklarına şahit oluyorum.'' sözlerine yer verdi.

        Programa, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile ASO Başkanı Nurettin Özdebir de katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'nın Cumhuriyet kurulurken 30 bin nüfuslu bir şehir olduğunu hatırlattı. Kentin bugün 6 milyonu geçmiş nüfusuyla sadece Türkiye'ye başkentlik yapan bir şehir olmadığının altını çizen Gül, "Sadece bakanlıkların, bürokrasinin olduğu bir şehir değil aynı zamanda çok güçlü bir sanayisi olan bir şehrimiz. Bunun en büyük göstergesi ülkenin 500 büyük sanayi kurulu içindeki 34 kuruluşun Ankara Sanayi Odası'ndan çıkmış olması." dedi.

        ''90'LI YILLARDAKİ KAYIPLARIMIZI HATIRLARSINIZ''

        Bu anlamda Türkiye'nin kayıp yıllarının çok olduğunun altını çizen Gül, "Ankara Sanayi Odası'nın 50 yıllık tarihine baktığınızda 60 yıllarının ikinci döneminin gerçek anlamda bir kalkınma hamlesi olduğunu görürüz. Sonra 70'li yıllarda nasıl sendika grevleri, ideolojik çalkantılar, savaşlar, mücadeleler, bunların enerjimizi nasıl tükettiğini hatırlarsınız. Sonra tekrar 83'ten sonra Türkiye'nin tekrar kalkınma hamlesine içerisine girdiğini, dünya ekonomisine birleştiğini tüm bunları hatırlarız. 90'lı yıllar içerisinde tekrar siyasi istikrarsızlıklar içerisinde enerjimizin nasıl kaybolduğunu, nasıl enflasyon, faiz sarmalına yakalandığımızı, uzun yıllar Türk sanayicisinin, iş adamının çabalarının nasıl boşa gittiğini hatırlarsınız." şeklinde konuştu. Gül, son 12 yıl içerisinde gerçekleşen reformlarda önemli şeyler olduğunu söyledi. Bunların Türk ekonomisinin en büyük hastalıklarını ortadan kaldırıldığını vurguladı.

        ''YIKIMLARA RAĞMEN ANKARA SANAYİSİ GELİŞİMİNİ SÜRDÜRDÜ''

        Üç nesilden bu yana Ankara'da ticaretle uğraşan bir ailenin ferdi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise Ankara'nın başkent ve memur birimlerinin olduğu bir memur kenti olarak bilindiğini ama bunun yanında gelişmiş bir sanayisinin de olduğunu ifade etti.

        259 kurucu üyesiyle yola çıkan odanın şimdi 5 bin üyeye ulaştığını kaydeden ASO Başkanı Nurettin Özdebir de odanın birçok farklı sektörde faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde bulunduğunu kaydetti. Fırtınalı yılların geride bırakıldığını kaydeden Özdebir, ''Tüm yıkımlara ve güçlüklere rağmen, Ankara'ya sanayisi gelişmesini sürdürdü.'' sözlerine yer verdi.

        Programda, ASO'nun kuruluşundan bu yana hayatını sürdürmeyi başaran 29 firmaya plaketleri Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafın verildi. Odanın ilk yönetim kurulu üyeleri de gecede ödüllerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı. Konuşmaların ardından 50. Kuruluş yıl dönümü anısına pasta kesildi, toplu fotoğraf çekildi.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa