Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ODTÜ’de başörtülü öğrencilere tacize tepki

        HT GAZETE

        ODTÜ’de, kayıt yaptırmak için velileriyle birlikte okula gittiklerini söyleyen başörtülü öğrencileri bir grup taciz etti. Başörtülü öğrenciler, olaydan sonra slogan atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. İnternete düşen video görüntüleri, sosyal medyada yankı uyandırdı.

        Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) bir grup, kayıt yaptırmak için velileri ile birlikte okula geldiklerini söyleyen başörtülü öğrencileri sözlü taciz etti. Başörtülü kızların yanına giden grup, ellerindeki pankartları kaldırarak slogan attı. Başörtülü öğrencileri bölgeden uzaklaştıran grup, sözlü tacizde bulundu. Başörtülü öğrenciler, olaydan sonra slogan atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. İnternete düşen video görüntüleri, sosyal medya sitelerinde de yankı uyandırdı.

        ‘ÖĞRENCİ OLDUKLARI BELLİ DEĞİL’

        AK Parti Genel Merkez Üniversiteler Başkanı Nurettin Çelik, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırıyı gerçekleştirenlerin öğrenci olup olmadığının bile bilinmediğini belirterek, “Başörtülü arkadaşlar rektörlükten tutanak tutulmasını istiyor ama hiçbir işlem yapılmıyor. ODTÜ’nün özel güvenliği bu kişilere göz yumuyor” dedi. Çelik, ODTÜ’de yaşanan başörtülü öğrencilere yönelik sözlü taciz eyleminin kabul edilemeyeceğini ifade ederek, kınadığını söyledi.

        ‘BÜTÜN ODTÜ’LÜLERİ KINAMAYA DAVET EDİYORUZ’

        ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı (ODTÜ-MEBİVA) YönetimKurulu Başkanı Volkan Öztürk ise “Bütün ODTÜ mezun ve öğrencilerini ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kınamaya çağırıyoruz” diye konuştu. Öztürk, “Rektörümüzün, 2013mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada belirttiği, “evrensel anlamda insan hakları ve temel özgürlüklerin güvence altına alındığı, gerçekten çoğulcu bir demokratik ülke” sözünün gereğini yapmasını beklemekteyiz. Üniversitemiz çoğulculuğun gereği olarak yasalar çerçevesinde herkesin kendisini ifade edebildiği bir yermi olacaktır, yoksa sol ve sosyalist arkadaşlarımızın da tasvip etmediğini bildiğimiz, bu şiddeti kendilerine hak gören azınlıkların egemenliğindemi kalacaktır?” ifadesini kullandı. 

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa