Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Elinde belge olan yargıya versin"

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili tartışmalarla ilgili, "Benim ricam, kim ne biliyorsa, ne fikir sahibiyse, elinde ne belge varsa, hiç geciktirmeden yargı makamlarına versin. Bu tereddütler ve spekülasyonlarda ortadan kalksın" dedi.

        Çiçek, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 20 yılı nedeniyle düzenlenen mevlide katılmak için yüksek hızlı trenle Ankara'dan Konya'ya geldi. Çiçek, garda Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Bur gazetecinin, "Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın savcılığa verdiği ifadesinde Özal'ın, Azerbaycanlı bir kişi tarafından öldürüldüğüne dair bir not aldığı iddiası yer alıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Cemil Çiçek, yargı da olan bir konu hakkında fazla konuşmak istemediğini belirtti.

        Elinde belgesi olan herkesin belgeyi yargı makamlarına vermesi gerektiğini ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

        "Benim ilke kararım var. Bir konu yargıya intikal ettiyse, bugüne kadar o konularla ilgili hiçbir konuşma yapmadım. Ne bu dava, ne de başka bir şey, benim herkesten ricam, kim ne biliyorsa, ne fikir sahibiyse, elinde ne belge varsa, hiç geciktirmeden yargı makamlarına versinler. Bu tereddütler ve spekülasyonlar ortadan kalksın. Onun için benim beklentim ve talebim bu. Yargının kararını bekleyim."

        Çiçek, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından Hacı Veyis Zade Camii'nde Turgut Özal'ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen mevlide katıldı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa