Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Yapılan eleştiriler haksız ve küstahça"

        Alınan bilgiye göre toplantıda, siyasi gündem ve Anayasa Mahkemesinin kararı değerlendirildi.

        Genel Başkan Baykal'ın, ''Basiretli siyasetçi siyasi iradeyi milli iradenin karşısına çıkarmaz'' görüşünü dile getirdiğinin öğrenildiği toplantıda, Anayasa Mahkemesinin kararına yönelik tepkilerin ''haksız ve küstahça'' olduğu ifade edildi.

        Anayasa Mahkemesinin, ''gerekçe açıklanmadan kararı duyurmasına'' yönelik eleştirilerin de Anayasa ve ilgili mevzuatların bilinmemesinden kaynaklandığının ileri sürüldüğü toplantıda, Anayasa Mahkemesinin geçmişte de gerekçeden önce karar açıkladığı ve buna kimsenin itirazda bulunmadığı kaydedildi.

        TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve TBMM Başkanvekillerine yönelik davetinin de ele alındığı toplantıda, CHP olarak bu davete katılıp partinin görüşlerinin dile getirilmesine karar verildiği öğrenildi.

        CHP MYK toplantısında, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır'ın Şanlıurfa gezisinde yaşamını kaybettiği kaza da değerlendirilerek, teşkilatlara gezi, karşılama ve uğurlama törenlerinde daha dikkatli olunması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması yönünde bir genelge gönderilmesi gündeme alındı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa