Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP tatil istiyor

        AK Parti'nin kapatma davası bitene kadar Meclis'in çalışması görüşüne CHP'den tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, "AK Parti'nin kendi sorunuyla ilgili parlamentoyu çalıştırma arzusunu anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.

        AK Partili ve CHP'li milletvekilleri TBMM'de, gazetecilerin, Meclis'in tatil yapamadan çalışmaya devam etmesiyle ilgili sorularına cevap verdi.

        AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, kapatma davası bitene kadar çalışma kararı alındığının hatırlatılması üzerine, "Böyle bir ifade geçmedi. Kapatma davası diye bir beklentimiz de yok açıkçası. Meclis'in çok önemli gündem maddeleri olduğu için hiç şüphesiz çalışmaya devam etmesi gerekir. Biz kapatma davasıyla da ilgilenmiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Türkiye'nin geleceği adına çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

        TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Partili Haluk Özdalga, Meclis'in çalışmaya devam etmesi kararıyla ilgili olarak, "Hayırlı ve doğru bir karar. TBMM'nin önündeki yasaları iklim koşullarına bakmadan, yaz demeden kış demeden çalışarak çıkarması iyi bir şey" dedi. Meclis'in çalışmaya devam etmesinin kapatma davasıyla ilgili olmadığını, bu dava gündeme gelmeden önce de fazla çalışmanın tartışıldığını anlatan Özdalga, "Meclis'in gündemi yoğun. Önümüzde önemli tasarılar var. Bunlardan biri Kyoto Protokolü. İnşallah yaz bitmeden tüm milletvekillerinin desteğiyle Kloto Protokolü'nü Meclis'ten geçireceğiz" şeklinde konuştu.

        AK Parti'nin Meclis'in çalışma süresini uzatarak Anayasa değişikliği için zaman kazanmaya çalıştığına dair iddiaların hatırlatılması üzerine Haluk Özdalga, Anayasa değişikliğin önemli bir iş olduğunu, Anayasa değiştirilmek istendiği zaman Meclis'in çalışma süresinin kısaltılabileceğini söyledi. Özdalga, "Alınan kararın Anayasa değişikliğiyle ilgilisi yok. O her zaman yapılabilir zaten" diye konuştu.

        CHP TEPKİLİ

        CHP Grup Başkanvekili Hakku Suha Okay, yaz döneminde Meclis'in çalışmaya devam etmesiyle ilgili olarak, "AK Parti'nin kendi sorunuyla ilgili parlamentoyu çalıştırma arzusunu anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.

        Parlamento çalışmasının sadece yasama faaliyeti olmadığını dile getiren Okay, "Milletvekillerinin seçmeniyle, örgütleriyle ilişkileri var. O nedenle bu parlamento çalışmalarına bir düzen konulmuş. Zaten Parlamento çok yoğun bir çalışma içerisinde. Kaldı ki Anayasa Mahkemesi üyelerin de bir tatil süreci var. Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş ve işleyişiyle ilgili kanunda 45 günlük tatil süresi var. Bir meçhul takvime bağlı olarak parlamentoyu zorunlu olarak çalışmaya tabii tutmak, pek akıl karı iş değil. Anayasa Mahkemesi'nden bir bilgi mi aldılar da bu davanın en kısa sürece biteceği beklentisi içindeler. Onu bilemiyorum" diye konuştu.

        Meclis tatile girdikten sonra içtüzük uyarınca tekrar toplantıya çağrılabileceğini hatırlatan Hakkı Suha Okay, parlamentonun tatildeyken toplanmak için karar alabileceğini ifade etti. Okay, bu konunun Meclis gündemine geldiğini, görüşlerini açıklayacaklarını belirterek, "Parlamento'yu çalıştırmak durumunda olan iktidar partisi olduğundan, AK Parti milletvekillerini sıcak bir yaz bekliyor demektir" şeklinde konuştu.

        AK Parti'nin Meclis'in çalışma süresini uzatarak Anayasa değişikliği için zaman kazanmaya çalıştığına dair iddiaların hatırlatılması üzerine Hakkı Suha Okay, şöyle konuştu: "AK Parti'nin bu Parlamento döneminin başlangıcından bu yana, Anayasa değişiklik çalışmaları var, sipariş Anayasa çalışmaları var. Kimi zaman Anayasa'yı değiştirmeye kalkıyorlar, Yargıya gidiyoruz, yargı duvarına çarpıyorlar. Sonuç itibariyle AK Parti Anayasa ile oynamasın. Bıraksın bu işleri. Gelsin sistem içinde tartışmaları, toplumu germeden ülkenin gerçek sorunlarına ilişkin Parlamento çalışmalarını yapalım."

        CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, "Çok önemli yasalar çıkacaksa Meclis çalışsın ama Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girme teamülü var. Bu bozulmak isteniyor. Bu Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili. Karar çıkmadan önce önemli gördükleri bazı kanunları çıkarmak isteyeceklerdir. Çalıştırsınlar bakalım göreceğiz ne yapacaklarını" şeklinde konuştu.

        Cihan

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa