Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Hedeflerde sapma olursa telafisi mümkün olmaz"

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hırvatistan'da temas ve incelemelerde bulunmak üzere Zagrep’e hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenledi. Hırvatistan gezisi hakkında bilgi veren Gül, bu ülkede Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç ile bir araya geleceğini, ziyareti süresince özellikle iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği olanaklarının değerlendirileceğini kaydetti. Gül ayrıca, iki ülke arasında devlet arşivlerinin geliştirilmesine ilişkin bir işbirliği protokolü ile yatırım teşvik kurumları arasındaki işbirliğini düzenleyen bir mutabakat muhtırasının da imzalanacağı bilgisini verdi.

        -"STRATEJİK HEDEFLERİMİZDEN SAPMA OLURSA, TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAZ"

        Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin güncel gelişmelere ilişkin sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla ilgili bir soru üzerine şöyle dedi:

        “Şunu söylemek isterim ki dünyanın içinde bulunduğu durum, özellikle küresel ekonomik problemler Türkiye’yi ilgilendiren siyasi olaylar Türkiye’nin terörle mücadelesi, bütün bunlar dikkate alındığında içinde bulunduğumuz dönemde Türkiye’nin güçlü olması, kuvvetli olması Türkiye’nin bütün kurumlarının güçlü olması, saygınlığını koruması elzemdir. Eğer enerjilerimiz boşa giderse ki geçmişte bunun örnekleri de vardır, herkes bunu açıkça bilmektedir, stratejik hedeflerimizde sapmalar olursa bunların telafisi mümkün olmaz.

        -"KURUMLAR İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI, KAÇAN FIRSATLAR GERİ GELMİYOR"

        O bakımdan herkesin enerjisini Türkiye’nin güçlü olmasına, Türkiye’nin yücelmesine, bunu yaparken şüphesiz ki bütün kurumlar, herkes anayasada belirtilen kendi sınırları içerisinde ama aynı zamanda bir işbirliği içinde olması gerekir. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlardan ancak böyle çıkılacağına inanırım yoksa geçmiş dönemlerde yaşanan bunalımlar herkesin hafızasındadır, kaybeden ülkemiz olur buna hiçbirimizin hakkı yoktur onun için istikrar, huzur, işbirliği hepimizin herkesin görevidir ve Türkiye’yi güçlü yapmamız gerekir kaçan fırsatlar sonra geri gelmiyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu problemleri de kimse görmemezlikten gelmez, bunlar da demokrasinin evrensel ilkeleri, hukukun üstünlüğü ve Anayasamızın rehberliği öncülüğünde çözülmesi gerekir, çözüleceğine inancım tamdır.”

        -TÜRKİYE AÇIK TOPLUM, AÇIKÇA TARTIŞILIR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa