Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "ELEŞTİRİLERİN YANITI GEREKÇELİ KARARDA OLACAK"

        Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, başörtüsü düzenlemesinin iptalinin gerekçeli kararının yayımlanmasıyla ilgili olarak, ''Şartların getirdiği elverişlilik ölçüsü içerisinde, en kısa sürede yazılarak kamuoyuna duyurulacaktır'' dedi.

        Kılıç, Anayasa Mahkemesinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesinin iptali yönünde verdiği kararın gerekçesinin ''şartların getirdiği elverişlilik ölçüsü içerisinde en kısa sürede yazılarak'' kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

        Gerekçeli kararın ardından değerlendirmeler yapılmasının daha sağlıklı olacağını ifade eden Kılıç, gerekçeli kararın en kısa sürede yayınlanması için hazırlıkların yapıldığını, yürürlüğününü durdurulması kararının gerekçesinin ise muhtemelen bu hafta içerisinde yayımlanacağını kaydetti.

        Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''kararın gerekçesinin bir an önce hazırlanması ve kararın Anayasa'da bulunan yetkilerle verilmediği'' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de ''Bu konuları, izin verirseniz, biz gerekçemizde değerlendirelim. Görüşlerimizi gerekçemizde görürsünüz'' dedi.

        Kılıç, bir başka soru üzerine kararın ardından Anayasa Mahkemesine yönelik eleştirilere herhangi bir yazılı açıklamayla cevap verilmeyeceğini söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa