Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bakan'ın sınav heyecanı

        SINAV heyecanını yaşayan veliler arasında kızı Büşra'yı okul önünde bekleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de yer aldı.

        Kızını Çankaya Kılıçarslan Lisesi'nde sınava gireceği sınıfa kadar götüren bakan Çelik, gergin ve heyecanla bekleyen öğrencileri yatıştırdı. Çelik, velilerin "Çocuklarımızı dersanelerden kurtarın" şikáyetiyle karşılaştı. "Halk dershanekolik olmuş maalesef" diyen Çelik, okul başarısının daha önemli olduğu yeni müfredat programında bu sorunun ortadan kalkacağını savundu. Çelik, "Çocuklarımızı arabacı beygiri gibi bu sınavlara koşmamalıyız. Onları rahat bırakmalıyız" dedi. Büşra Çelik ise sınavının iyi geçtiğini, biraz heyecanlı olduğunu ve matematik sorularının biraz zor olduğunu söyledi.

        Son sınavın soruları kolaydı 50’den fazla birinci çıkabilir

        İyİ bir lisenin kapısını aralamak için ilköğretim son sınıftaki öğrencilerin son kez girdiği OKS’de (Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) yaklaşık 1 milyon adaydan ancak 130 bini iyi bir lisenin kapısını aralayabilecek.

        Öğrenciler sınavı genel olarak kolay olduğunu açıkladılar. Üst sıralarda yer alan öğrencilerin bu nedenle istediği okullara girme şansı yüksek olacak. Soruların kolay olması, belirli puan gruplarında yığılmayı arttıracak. Bu nedenle tercihlerin dikkatli yapılması gerekiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa