Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "İkisini de eleştiriyoruz"

        ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, ''Anayasa Mahkemesi kararı sonrası kimi AK Parti'yi eleştiriyor, kimi de Anayasa Mahkemesini eleştiriyor. Biz ikisini de eleştiriyoruz'' dedi.

        Uras, partisinin Konya İl Başkanlığınca Mavi Düğün Salonu'nda düzenlenen ''AK Parti'ye karşı sol seçenek'' konulu panele katıldı.

        Ufuk Uras, panelde yaptığı konuşmada, bugünden yarına farklı bir Türkiye inşa etmek, Türkiye'nin her bölgesinde var olan potansiyeli harekete geçirmek için sürekli mücadele içinde olduklarını belirtti.

        Bugün Anayasa Mahkemesinin kararıyla ilgili her yerde çeşitli yorumlar ve eleştiriler yapıldığını ifade eden Uras, şunları kaydetti:

        ''Anayasa Mahkemesi kararı sonrası kimi AK Parti'yi eleştiriyor, kimi de Anayasa Mahkemesini eleştiriyor. Biz ikisini de eleştiriyoruz. Çünkü zamanında Anayasa'da yapılan kısmi değişikliklerle kılık kıyafet sorununun halledilemeyeceğini belirtmiştik. AK Parti'nin, toplumsal mutabakat üzerinde yükselen kapsamlı bir demokratikleşmeyi içeren bir Anayasa değişikliği yapmayı tercih etmeyerek büyük bir hata yaptığını söylemiştik. Yasama, yargının gölgesine girerse, bu Türkiye demokrasisi açısından problemlidir. Bugün de bunu diyoruz.''

        Uras, Türkiye'de ''dostumun dostu, dostumdur'', ''düşmanımın düşmanı, dostumdur'' gibi bir siyaset anlayışı olduğunu belirterek, bu anlayışla Türkiye'nin geleceğinin şekillendirilemeyeceğini vurguladı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa