Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Senato çözüm getirmez"

        MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Meclis Başkanı Köksal Toptan’dan gelen yeni anayasanın yanı sıra senato önerisini, “Bu öneri Türkiye’nin içinde bulunduğu krizi kısa sürede çözecek bir öneri değildir” sözleriyle değerlendirdi. Paçacı, sadece senatonun kurulmasının tartışılmasının yeterli olmadığını belirtirken Başkanlık Sistemi ve seçim sisteminin de bu kapsamda tartışılması gerektiğini ancak bunların uzun vadede tartışılması gereken unsurlar olduğunu söyledi.

        Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın düzenlediği basın toplantısıyla ortaya attığı senato önerisi siyasetin gündemini oluştururken MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Toptan’ın önerisini ANKA’ya değerlendirdi. Toptan’ın önerisinin Türkiye’nin içinde bulunduğu krizi kısa sürede çözecek bir öneri olmadığını ifade eden Paçacı, “bu öneri Türkiye’yi krizden çıkarabilecek bir öneri değildir. Uzun vadede tartışılması gereken bir öneridir. Kaldı ki sadece senatonun kurulması tartışması yeterli değildir, Başkanlık sistemi ve seçim sistemi de bu kapsamda tartışılmalıdır. Bütün bunlar uzun vadede tartışılması gereken hususlardır. Bugün Türkiye’nin bu krizden çıkması için Genel Başkanımızın da dile getirdiği normalleşme projesine ihtiyaç vardır” diye konuştu.

        MUHATABI KİM OLURSA OLSUN KARARA SAYGI DUYMAK GEREKİR”

        AKP’nin, Anayasa Mahkemesi’nin türbanla ilgili kararının muhatabının Meclis olduğu yönündeki görüşlerine “muhatabı kim olursa olsun Anayasa Mahkemesi bir karar vermiştir, saygı duymak gerekir” karşılığını veren Paçacı, Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin liderleriyle toplantı yapacağına yönelik sözlerini de “Gerilimi ve tansiyonu düşürecek her türlü diyalogun faydası vardır ancak toplantının gündemi henüz belli değil. Davet geldiğinde bunu yetkili organlarımızda görüşürüz, genel başkanımızın da takdiriyle davete icabet edilir ya da edilmez” şeklinde değerlendirdi.

        ANKA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa