Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Milli Eğitim'den 60-72 aylık çocuklar için kamp, milli eğitim bakanlığı, 12 yıllık kesintili eğitim

        GAZETE HABERTÜRK

        Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimden yararlanamayan 60-72 aylık çocuklar için yaz programı başlatıyor. Programda, 4+4+4 sistemiyle birlikte yeni öğretim yılında ilköğretim birinci sınıfa başlayacak çocuklara giysilerini giyip çıkarma, dengeli beslenme, tuvalet gereksinimini giderebilme ve sayı sayma gibi kazanımlar öğretilecek. Temmuz ayında başlayacak yaz eğitimleri, ağustos ayında da devam edecek.

        UYUM SAĞLAMA

        Programın birinci ayında çocuklara bedensel koordinasyon, denge, büyük ve küçük kaslarını kullanarak güç gerektiren hareketleri yapabilme becerisi kazandırılacak. Minikler duygularını söyleyebilme, uyum sağlama, başladığı işi bitirme çabası, insanların farklı özelliklerini kabul etme, nezaket sözcüklerini kullanma, sayı sayma ve günlük yaşamdaki kurallara uyma gibi kazanımlar edinecek. Çocuklara Atatürk’ün yaşamı ve kişiliği ile ilgili özellikler de anlatılacak.

        ŞARKILAR SÖYLENECEK

        İkinci ayda ise öğrencilere dili etkili şekilde kullanabilmeleri için bilmece, tekerleme, şiir, öykü ve şarkılardan örnekler verilecek. Atatürk’ün Türk toplumu için öneminin anlatılacağı eğitimlerde öğretmenler, spor merkezi, piknik, köy gibi yerlere geziler planlayabilecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle sınıftaki Atatürk köşesi sınıfça yeniden düzenlenecek.

        EN AZ 10 ÖĞRENCİ

        Okul müdürlüklerince çocuklar için önem ve öncelik arz eden konuları kapsayan eğitim programının açılabilmesi için en az 10 öğrenci velisinin başvuruda bulunması gerekiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa