Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'nin gündeminde Abdullah Öcalan'a ev hapsi yok

        Meclis'te düzenlediği basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Hamzaçebi, terör saldırıları ile ilgili bir soruya, "Kandil için Silahlı Kuvvetler, ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır. Bunun için ne talep ediyorsa yapmalıdır. Türkiye, Kuzey Irak'ta oyalanmaktadır. Terör örgütünün dış desteği kesildiği an, Türk Silahlı Kuvvetleri gerekli, etkili harekâtı orada yapabilecektir. Silahlı Kuvvetlerimiz, hangi desteğe ihtiyaç duyuyorsa, bu destek kendisine tartışmasız verilir." dedi.

        Hamzaçebi, CHP'nin komisyon kurulması önerisi çağrısına MHP'nin olumsuz cevap verdiğini ancak sürecin bitmediğini, işlediğini hatırlattı. Hamzaçebi, şartlar uygun olduğunda görüşmeye yönelik randevu talep edileceğini vurguladı.

        Sezaryen ve kürtaj tartışmalarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Hamzaçebi, hükümetin, sezaryen konusunda kafasının karışık olduğunu savundu.

        Hamzaçebi, "Kürtajı, kadın hakkı olarak ele almak gerekir. Bütün ülkelerdeki düzenlemenin, Türkiye'de olmaması Türkiye açısından eksiklik, yanlışlık olur. Sezaryenle ilgili olarak hükümetin, Sayın Bakan'ın açıklamaları gerçekleri yansıtmıyor." ifadelerini kullandı.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa