Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mahkemeden Cübbeli Ahmet Hoca'nın talebine ret

        Kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 sanığın, 1 ile 164 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına başlandı.

        Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık ile Nejat Ergin'in de aralarında yer aldığı 10 tutuksuz sanık katıldı.

        Duruşmada, mahkeme heyeti başkanı Mehmet Ekinci, sanıkların kimlik tespitlerine başlamadan önce Ünlü'ye annesinin vefatı nedeniyle başsağlığı diledi. Ünlü de Başkan Ekinci'ye, cenazeye katılabilmesi için izin verildiği için teşekkür etti.

        AYLIK GELİRİ 10 BİN LİRA

        Kimlik tespiti yapılan sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü, 8 çocuğu olduğunu belirtti. Başkan Ekinci'nin çocukların tek anneden olup olmadığını sorması üzerine Ünlü, çocuklarının 2 ayrı eşinden doğduğunu ifade ederek, yazarlık yaptığını ve aylık gelirinin de 10 bin lira olduğunu söyledi.

        Sanıkların kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından söz alan Ünlü'nün avukatı, müvekkilinin toplumdaki yeri dikkate alınarak duruşmalara ilişkin gizlilik kararı alınmasını, aksi takdirde duruşmalara ilişkin yayın yasağı getirilmesini istedi.

        Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, bu talebin reddine karar verdi.

        Duruşma, mahkeme heyeti başkanı Ekinci'nin 92 sayfalık iddianameyi özetlemesiyle sürüyor.

        Verile kısa ara sırasında Ünlü ile diğer tutuklu sanıklar, izleyiciler arasında bulunan yakınlarıyla görüştü.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa