Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hrant Dink dosyası Yargıtay'a gönderildi

        Davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 77 klasörden oluşan duruşma tutanakları, dilekçeler ve savunmalar dahil, dosyaya giren bütün belgeleri 8 çuval içerisinde posta yoluyla Yargıtay'a gönderdi.

        Mahkemenin 17 Ocak'ta açıkladığı kararda, bütün sanıkların, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan beraatin hükmedilmiş, sanıklardan Yasin Hayal'e ''Hrant Dink'i tasarlayarak öldürmeye azmettirmek'' suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

        Sanıklardan Erhan Tuncel, Mc Donalds bombalanmasına ilişkin 10 yıl 6 ay hapis cezası almış, ''silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak'' ve ''tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme'' suçlarından ise beraat etmişti.

        Mahkemenin kararında, sanıklardan Ahmet İskender ve Ersin Yolcu ''tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek'' suçlarından 12 yıl 6'şar ay, ayrıca Ahmet İskender ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

        Sanıklardan Salih Hacısalihoğlu da ''ruhsatsız mermi bulundurmak'' suçundan 2 ay 15 gün hapis cezası almıştı.

        Gerekçeli kararını açıklayan mahkemenin bu kararına da Dink ailesinin avukatları ile bazı sanık avukatları itiraz etmişti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa