Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Her okunuşta yüreklerimizi titretiyor"

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "İstiklal mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen milli marşımız bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir." dedi.

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milli marşın istiklal mücadelesi döneminde millete moral ve güç verdiğini vurgulayan Çiçek, "İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekillerinin alkış ve gözyaşları eşliğinde milli marş olarak kabul edilmiştir. Milli marşımız 91 yıldır bağımsızlığımızın sembolü olarak okunmakta ve her okunuşta yüreklerimizi titretmektedir." dedi.

        Burdur Milletvekili Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadeleyi, bağımsızlık tutkusunu ve bayrak sevgisini bu marşta en güzel şekilde ifade ettiğini dile getiren Çiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Burdur Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan, mitinglerinde milli mücadelemizi anlatan ve milli marşımızı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy, TBMM'nin tarihinde seçkin bir yer edinmiştir. Mehmet Akif Ersoy aydın ve düşünce adamı olarak kendisinden sonra gelenleri etkilemiş, tarihimizin önemli isimlerinden olmuştur. Birliğe çağıran düşünceleri, vatanına ve milletine olan bağlılığı, bayrağımıza olan sevgisiyle merhum Akif daima milletimiz tarafından saygı ve rahmetle anılacaktır. İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümünde, milli marşımızın eşşiz dizelerini bize kazandıran merhum Mehmet Akif Ersoy'u ve Birinci Meclisimizin değerli üyelerini saygı ve rahmetle anıyorum."

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa