Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bu işin takipçisi olacağız"

        Esenyurt'ta inşaat işçilerinin kaldığı bir şantiye çadırında çıkan yangında 11 işçi hayatını kaybetti. Olay yerini ziyaret eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, bu işin takipçisi olacaklarını söyledi.

        Bir alışveriş merkezinin inşaatında çalışan işçilerin kaldığı 3 şantiye çadırında dün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. 11 işçi yaşamını yitirdi. Yangından sonra olay yerine gelen İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel incelemelerde bulundu.

        Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tüzel, "En korunmasız koşullarda çalışmak zorunda kalan işçi sınıfımız. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde yine baraj inşaatında 10 işçi hayatını kaybetti. Maraş Afşin'de üzerinden bir yıl geçti hala toprak altında işçiler var. 11 işçi arkadaşımız hayatını kaybetti. Buradaki ölümlerin arkasını kovalamak gerekiyor. Elektrik kontağından çıkan bir yangın deniyor. Yani nasıl izah edilecek bir durum. Bir kez daha işçilere, işçi ailelerine, Türkiye işçi sınıfımıza başınız sağolsun. Biz de takipçisi olacağız tabi. Mart ayında Türkiye'de işçi cinayetleri konuşulacak. Bu açıdan Türkiye dünya üçüncüsü. Ne yazık ki Türkiye listelerde bu konuda. Valiliği dinledim biraz önce. Ben de bilgi almak için geldim, burada bir yetkili bulabilirsek tabi. Bir daha böyle şeyler olmaması için mücadele edeceğiz" dedi.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa