Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu: Başbakan CHP'yi tanıyamadı- Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan recep Tayyip Erdoğan, Danıştay, Cumhurbaşkanlığı, eğitim

        Güngör KARAKUŞ / AHT

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazete genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları ve eğitimcilerin katılımıyla Swissotel'de bir 'eğitim' toplantısı düzenledi. Toplantı çıkışında eğitimde "4+4+4" düzenlemesi yasasının kabul edildiği mecliste yaşanan kavga ve yumruklaşmayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Parlamentodaki görüşmeler demokrasi tarihi açısından kara bir gün. Eşkıyanın parlamentoda olduğunu bize hatırlattılar.

        Milletvekillerimizin tekmelenmesi, onların konuşturulmaması, baskı uygulanması demokrasi açısından ayıptır. Yazıktır bu ülkeye. Çocuklarımızın geleceği için üzülüyoruz biz. Bütün kavga çocuklar için" dedi.

        "MİLİTANLARINIZLA TEKLİFİ YASALAŞTIRMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORSUNUZ"

        "Parlementoda militanlarınızla beraber bir teklifi yasalaştırmak için mücadele ediyorsunuz" diyerek tepkisini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Siz bütün eğitimi bir tarafa bırakıyorsunuz. Eğitim uzmanlarını bir tarafa bırakıyorsunuz. Bakanlarınızı bir tarafa bırakıyorsunuz. Ve bunu yaparken de muhalefeti konuşturmuyorsunuz. Muhalefet konuşmayacak. Muhalefet en doğal hakkı olan muhalefet görevini yerine getirmeyecek. Niçin?

        Efendim sayın Erdoğan rahatsız oluyormuş, bir an önce geçmesi gerekiyormuş. Bırakın olgunlaşsın. Bırakın tartışalım. Salı günü bu konuya daha ayrıntılı gireceğim. Çünkü arkadaşlardan bazı bilgiler aldım, ama henüz daha ayrıntıları bilmiyorum. Salı günkü konuşmada bütün ayrıntılara girip değerlendireceğim."

        "TANKLARIYLA TOPLARIYLA GELSİNLER KONUŞACAĞIZ"

        Yapılanın yasadışı bir iş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Grup başkanvekillerimize söz verilmedi. Parlamentoya niçin diyoruz biz demokrasi tarihi açısından kara bir lekedir. Bir milletvekiline hani diyorlar ya milli irade, milli irade. Halkın seçtiği milletvekili bırakın konuşsun. Hayır efendim konuşmasın. Konuşursa dayak atarız. Tanklarıyla toplarıyla gelsinler konuşacağız" diye konuştu.

        "OLAYLARIN SORUMLUSU KOMİSYON BAŞKANIDIR"

        CHP lideri Kılıçdaroğlu, NTV televizyonuna yaptığı açıklamada ise Meclis Eğitim Komisyonu'nda yaşanan olayların sorumlusu olarak Komisyon Başkanı Nabi Avcı'yı gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Olayların sorumlusu Milli Eğitim Komisyonu Başkanı'dır" dedi.

        Kılıçdaroğlu Eğitim Komisyonunda yaşanan gerginliklerin Anayasa Komisyonu çalışmalarını ise etkilemeyeceğini söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa