Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milli Eğitim Komisyonu’nda ‘Pinokyo’ kavgası

        İnan GEDİK / ANKARA

        Her toplantısında kavga ve gerilim çıkan 4+4+4 teklifinin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu'nda bu defa "Pinokyo" kavgası çıktı.

        AK Parti Milletvekili Nabi Avcı başkanlığında toplanan komisyonun toplantısı küçük salona alınınca yer sorunu yaşandı. AK Parti ve CHP'li üyeler arasında yaşanan yer tartışması ortamı gerdi.

        Bu tartışmanın ardından görüşülmeye başlanan 5. madde için 54 milletvekili söz istedi. CHP İsparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in konuşmasıyla birlikte ikinci kavga çıktı. Öner, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'i sert bir dille eleştirerek "Yeni bir sitcom başlamış. Bakan kanal kanal dolaşıp yanıltıcı bilgi veriyor. Sayın Bakan dikkat etsin adı Pinokyo'ya çıkmasın. Bakanın görevi komisyona gelip dinlemektir. Kanal kanal gezip yanlış bilgi vermek değildir" dedi.

        "Pinokyo" ifadesine AK Partililer sert tepki gösterirken söz alan Bakan Dinçer, "Hayatımda bugüne kadar hiç yalan söylemedin yanlış bilgi de vermedim... Böyle birinin özrü de makbul değildir. Böyle birini terbiyesizliğine mahkûm ediyorum" dedi. Bu defa CHP'lileri ayağa kalkarak Bakan'a tepki gösterdi. Öner'in "Sensin terbiyesiz" sözlerine Bakan Dinçer, "Konuşma terbiyesiz adam" diye yanıt verdi.

        KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

        Avcı'nın önerisini CHP'nin kabul etmesiyle, komisyonda 5. ve 6. madde oylanarak kabul edilirken

        toplantı bugüne ertelendi. Komisyon toplantılarının uzaması ve gergin geçmesi üzerine

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradığı öğrenildi. Çiçek, Kılıçdaroğlu'ndan komisyon üyesi olmayan çok sayıda milletvekilinin toplantıya katıldığı ve toplantının gereksiz uzadığını belirterek bunun önüne geçmesini rica etti.

        Teklifin süratle geçmesi için milletvekili katılımını ve söz alımını azaltmak amacıyla görüşmeler küçük salona alınınca oturacak yer kalmadı.

        CHP milletvekilleri Serdar Soykan, Haydar Akar, Aykut Erdoğdu, Aytuğ Atıcı ve Emre Köprülü toplantıyı yere oturarak izlediler.

        KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

        Avcı'nın önerisini CHP'nin kabul etmesiyle, komisyonda 5. ve

        6. madde oylanarak kabul edilirken

        toplantı bugüne ertelendi. Komisyon toplantılarının

        uzaması ve gergin geçmesi üzerine

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa