Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski bakan ifade verecek

        AHT

        Mudanya'da bir restoranda maç izlerken küfürleştiği bir kişi tarafından 4 kurşunla vurularak öldürülen eski Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Mehmet Gedik'in davasında, eski bakanlardan Eyüp Aşık'ın şahit olarak dinlenmesine karar verildi.

        1987-1995 yılları arasında Anatavan Partisi Bursa milletvekilliği görevinde bulunan Mehmet Gedik, arkadaşlarıyla birlikte geçtiğimiz yıl Nisan ayında Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir restorana gitti. Restoranda Eskişehirspor-Trabzonspor maçını izleyen Gedik ile yan masada oturan M.A.Ş. adlı kişi arasında tartışma çıktı. Kız arkadaşıyla oturan zanlı M.A.Ş., tartışma sırasında silaha sarılıp, Gedik'i dört kurşunla öldürdü.

        5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan müebbet hapsi istenen 44 yaşındaki M.A.Ş., 'nin yargılaması sürerken, bugünkü duruşmada olaya müdahale eden 6 polis memuru şahitlik yaptı. Polisler, zanlıyı yakaladıklarıda telefonla konuştuğunu, kendilerine de Gedik'in ölüp ölmediğini sorduğunu söylediler.

        EYÜP AŞIK KONUYLA İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ DİNLENMESİNİ İSTİYORUZ

        Gedik ailesinin avukatı Hakan Dinçtürk, olayın ardından yakalanan sanığın cep telefonu ile konuştuğunun şahitler tarafından da görüldüğünü belirterek, sanığın telefonundaki sim kartta konuşma kaydı olmadığını, başka bir hat kullandığnın anlaşıldığını ve kız arkadaşının hattını kullanmış olabileceğini belirterek, biri kayıp olan söz konusu SİM kartların araştırılmasını istedi. Sanık avukatı Kenan Aşık, konuyla ilgili bilgi sahibi olduğunu belirttiği Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık'ın şahit olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme, Ankara'da ikamet ettiği belirtilen Aşık'ın talimatla ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa