Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özel eşyaları Kılıçdaroğlu'na emanet

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 yıl önce hayatını kaybeden sanatçı Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'yı ziyaret etti. Karaca, eşi Cem Karaca'nın bazı özel eşyalarını parti müzesinde sergilenmek üzere Kılıçdaroğlu'na verdi.

        Kılıçdaroğlu, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte İlkim Karaca'yı annesinin Emirgan'daki evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında İlkim Karaca, 8 yıl önce hayatını kaybeden eşi Cem Karaca'nın bazı özel eşyalarını parti müzesinde sergilenmek üzere Kılıçdaroğlu'na verdi.

        Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Cem Karaca'nın ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlanıştım. İlkim Hanım beni arayıp teşekkür etmişti. Sayın Cem Karaca'nın bazı eşyalarını vermek istediğini söylemişti. Ben de 'İstanbul'a ilk gelişimde uğrayıp alırım' demiştim. Cem Karaca partimizin üyesi. Uzun yıllar partimizde hizmet etti. Topluma kendisini adamış bir kişi. Onları aldık partimizin müzesine koyacağız. Özellikle gençlerin büyük ölçüde ilgisini çekeceğine inanıyoruz" dedi.

        Kılıçdaroğlu, İlkim Karaca'nın kendilerine Cem Karaca'ya ait küçük bir Atatürk büstü, şapka, 09.05'e ayarlanmış bir saat ve CHP amblemli kaşkol verdiğini söyledi.

        İlkim Karaca ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok sevdiğini belirterek, "Bir gün inşallah başbakan ya da cumhurbaşkanı olarak görmeyi arzu ediyorum. CHP, laiklik ve demokrasinin teminatıdır. Cem Karaca da bunu böyle ifade ederdi, bende buna yürekten inanıyorum.

        Atatürk'ümüzün kurduğu parti, elbette gelişecek, değişecek, yenilikler yapılacak, çağımıza yakışacak. Her zaman çok kıymetli genel başkanları olduğuna inanıyorum, olmaya da devam edecektir. Elbette eski bir hesap uzmanı olan, baba mesleği olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok iyi hesaptan anladığını ve yüreğinin insan sevgisiyle dolu olduğunu, Bülent Ecevit gibi ne ezilen, ne ezen, hakça, insanca düzen diye düşündüğünü hissettiğini biliyorum. CHP'nin iktidar olmasını çok istiyorum. İktidara sözüm olduğu için değil. Ama kardeşçe biraz başka parti, şimdi CHP'de sıra diye düşünüyorum" dedi.

        Ziyaretle ilgili neler düşündüğü sorulan Karaca, "Çok mutlu oldum. Müze ev yapamamıştım. Dolayısıyla her şeyin ait olduğu yerde olmasını çok isterim. Kabul ettikleri için de onur duydum. Anne evimde ziyaret ettikleri için çok mutlu oldum. Emaneti teslim ettiğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa