Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Terör mağdurlarına 2,6 milyar liralık destek

        Şahin, Bakanlık olarak, terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar gören vatandaşların zararlarının hızlı, etkin ve adil bir şekilde karşılanması yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

        2004 yılında, 5253 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun'un yürürlüğe konulduğunu anımsatan Şahin, “Bu kanun kapsamında vatandaşlarımızın, ölüm, yaralanma ve sakatlanmadan kaynaklanan zararları, taşınır ve taşınmazlarında oluşan zararları, tarım ve hayvancılıkla ilgili zararları ile terör nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın mal varlıklarına ulaşamamaları nedeniyle uğradıkları zararlar karşılanmaktadır” dedi.

        Zararların tespit ve karşılanması çalışmalarını yürütmek üzere, illerde vali yardımcıları başkanlığında zarar tespit komisyonları oluşturulduğunu anlatan Şahin, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten 2011 yılı sonuna kadar, komisyonlara toplam 359 bin 249 başvuru yapıldığını ve bu başvurulardan 297 bin 143'ünün sonuçlandırıldığını kaydetti.

        “Bekleyen ödeme bulunmamaktadır”

        Buna göre, ülke genelinde yapılan başvuruların yüzde 83'ünün sonuçlandırılmış durumda olduğuna dikkati çeken Bakan Şahin, şunları kaydetti:

        “Bu başvurulardan 166 bin 754'ü için tazminat ödenmesine karar verilmiştir. Ocak 2012 sonu itibariyle komisyonlarca olumlu sonuçlandırılan ve sulhname imzalayan vatandaşlarımıza ödenmek üzere, talep edilen toplam tutar 2 milyar 659 milyon 891 bin 494 lira olup, tamamı ilgililere ödenmiştir. Bugün itibarıyla başvurusu sonuçlandırılan vatandaşlarımıza yönelik bekleyen ödeme bulunmamaktadır.

        Yine bu amaçla bakanlığımız 2012 yılı bütçesine 428 milyon TL ödenek konulmuş olup, komisyon çalışmaları doğrultusunda vatandaşlarımıza ödenmesi planlanmaktadır.”

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa