Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li İsa Gök: "Yemin etmeyeceğim"

        CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, ''Benim eylemim arkadaşlarıma yardımcı olmak. Ben bu haykırışlarımı vekilliğimin düşme noktasına gelinceye kadar devam ettireceğim. Direnişimi götürebildiğim yere kadar götüreceğim. O yüzden yarın yemin etmeyeceğim'' dedi.

        Dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci ''Ergenekon'' davasını izleyen Gök, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Bir teşbih ama bugünkü duruşma köprüden önceki son çıkış gibi' dedi. Gök, yarın TBMM'nin açılacağını, milletin oy verdiği milletvekillerini Meclis'te görmek istediğini söyledi.

        Gök, basın mensuplarının tutuklu sanıklardan milletvekili seçilen Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal tahliye olmazsa, yarın Meclis'te yemin edip etmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine de daha önce vekil seçilerek Meclis'e giden milletvekillerine uygulanan aynı hukukun ve hakkın devamını istediğini söyledi.

        Gök, ''8 insan var. Burada milletin iradesine ipotek konulmasın diyorum. Buradaki hukuksuzluğa Silivri'deki zulümhaneye dikkat çekmeye çalışıyorum. Benim eylemim arkadaşlarıma yardımcı olmak. Vekil arkadaşlarımı Meclis'e getirtmeye çalışmak. Ben bu haykırışlarımı vekilliğimin düşme noktasına gelinceye kadar devam ettireceğim. Direnişimi götürebildiğim yere kadar götüreceğim. O yüzden yarın yemin etmeyeceğim'' şeklinde konuştu.

        Bu arada BDP Milletvekili Bengi Yıldız da, İsa Gök gibi yemin etmedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa