Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis komisyonlarında BDP'ye düşen üye sayısı belli oldu!

        TBMM'deki 17 ihtisas komisyonunda BDP'ye düşen üye sayıları belli oldu. BDP, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) ile Plan ve Bütçe Komisyonunda 2'şer, diğer komisyonlarda 1'er üyeyle temsil edilecek. TBMM Başkanlığı, BDP'li milletvekillerinin Genel Kurulda andiçmesinin ardından BDP Grubundan, komisyon üyelikleri için isim isteyecek.

        26 üyesi olan ''Adalet'', ''Anayasa'', ''Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm'', ''Çevre'', ''Dışişleri'', ''İçişleri'', ''İnsan Haklarını İnceleme'', ''Kadın Erkek Fırsat Eşitliği'', ''Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor'', ''Milli Savunma'', ''Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler'', ''Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji'', ''Tarım, Orman ve Köyişleri'' komisyonlarında BDP'den 1'er milletvekili yer alacak. Avrupa Birliği Komisyonunun 25 üyesinden 1'i, 13 kişilik Dilekçe Komisyonundan 1'i BDP milletvekili olacak.

        2 komisyonda ise 2'şer BDP'li milletvekili görev alacak. 35 üyeli KİT Komisyonu ile 40 üyeli Plan ve Bütçe Komisyonu'nda BDP'den 2'şer milletvekili çalışmaları yürütecek. Kurulması halinde Meclis Araştırma Komisyonlarında da BDP'yi 1 milletvekili temsil edecek.

        DİĞER PARTİLERİN ÜYE SAYISI

        Adalet Komisyonu, Anayasa Komisyonunda, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Çevre Komisyou, Dışişleri Komisyonu,, İçişleri Komisyonu,, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda AK Parti'den 16, CHP'den 6, MHP'den 3 milletvekili yer alıyor.

        Avrupa Birliği Komisyonunda AK Parti'den 15, CHP'den 6, MHP'den 3; Dilekçe Komisyonunda AK Parti'den 8, CHP'den 3, MHP'den 1; KİT Komisyonunda AK Parti'den 21, CHP'den 9, MHP'den 3; Plan ve Bütçe Komisyonunda AK Parti'den 25, CHP'den 9, MHP'den 4 milletvekili bulunuyor.

        Araştırma komisyonlarında ise AK Parti'nin 8, CHP'nin 4, MHP'nin ise 1 milletvekili görev alacak.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa