Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "CHP'nin kendisi kağıttan kaplandır"

        İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

        BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un TSK için sarfettiği 'Kağıttan kaplanmış' sözlerine tepki göstererek, "CHP'nin kendisi kağıttan kaplandır" dedi.

        "CHP'NİN KENDİSİ KAĞITTAN KAPLAN"

        Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmalarına start vermek için Diyarbakır'a geldi. Beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, DTK Eş Başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve bazı alt kademe belediye başkanları ile birlikte önceki gün akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlamada zarar gören esnafı ziyaret etti. Gazetecilerin CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un TSK için sarf ettiği "Kağıttan kaplanmış" sözlerini hatırlatması üzerine Demirtaş, "Darbenin savunulmasını biz hiçbir zaman uygun görmeyiz. Hele hele bunu kendine 'ben sosyal demokratım' diyen partinin genel başkan yardımcısının bu tür söylemlerde bulunması sosyal demokrasiye olan inancı sarsar. CHP'nin sosyal bir kimliği olmadığı zaten ortadaydı, ama bu son söylenenler bir kez daha herşeyi ortaya çıkardı. CHP'nin dayandığı tek şey militarist bir yönetim anlayışıydı. Kendileri kağıttan sosyal demokrat olmasalar bugün bu ülkede statükoyu savunmazlardı. Bu nedenle bugün AKP'nin en büyük şansı CHP'nin kağıttan kaplan olmasıdır" dedi.

        "DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN"

        Kayıpların akıbetini araştırmak için hükümetin oluşturduğu komisyonun seçim yatırımı olduğunu öne süren Demirtaş, "Gönül isterdi ki hükümet samimi olsaydı. Bakın meclisin kapanmasına 30 günlük bir zaman kaldı. Çünkü Mart ayında tatile girilecek ve ardından seçimler başlayacak. Hükümetin tek yaptığı ?Ben komisyon kurdum, bakın çalışma yapıyorum ve bunları araştıracağım' söylemleri samimi değil. 4 yıldır biz de parlamentodayız ve defalarca tekliflerimiz oldu. Önergeler verdik. Meclis alt komisyonu sadece bir kişi ile ilgili kuruldu. Hükümet döneminde kaybolan bir kişi ile ilgili araştırma yapılacak. Komisyona tanınan yetki de zaten çok sınırlı ve zaman da çok yeterli değil. Komisyonun yapabileceği bir şey yok. Komisyonun görevi belki başlamadan bitecek. Komisyona üyemizin alınmaması da iş yapmak yerine dostlar bizi alışverişte görsün misali olduğunun bir göstergesidir. Bu tür olaylar üzerinden hükümet seçim yatırımı yapıyor ve bu yaklaşım kayıp yakınlarını incitiyor. Biz hükümetten daha samimi ve içten bir yaklaşım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa