Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ak Parti binası önünde eylem!

        AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde toplanan Mustazaf-Der üyesi grup adına hazırlanan açıklamayı Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi yönetim kurulu üyesi Ömer Çelik okudu.

        Çelik, son dönemlerde İslami derneklere yapılan baskınların hukuksuz olduğunu, bunların son bulması gerektiğini söyledi.

        CMK 102. maddenin yürürlüğe girmesiyle çeşitli düşünce ve suçlardan yargılanan çok sayıda tutuklunun tahliye edildiğini hatırlatan Çelik, şunları söyledi:

        Zulüm ve keyfi operasyonlar devam edeceğe benziyor

        ''Bu madde kapsamında 10 yıldır tutuklu bulunan 20 Hizbullah, 40 PKK mensubu ile diğer sol örgütlere mensup çok sayıda tutuklu da serbest bırakıldı. Son dönemlerde Hizbullah tahliyeleri bahanesiyle yüzden fazla insanın evine hücre evi basar gibi gece yarısı baskınları düzenlendi. Bu süreçte İstanbul, Gaziantep, Adana, Tarsus, Mersin, Osmaniye, Kocaeli, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Nusaybin, Siirt, Bitlis, Şırnak, Cizre ve Diyarbakır'da hukuka aykırı operasyonlar düzenlendi. Yapılan hukuksuzluklara seyirci kalındıkça, bu zulüm ve keyfi operasyonlar devam edeceğe benziyor.''

        Mustazaf-Der Genel Başkanı Avukat Hüseyin Yılmaz ile çok sayıda dernek üyesinin katıldığı basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa