Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ''Yangından mal kaçırılıyor''

        DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, Yargıtay ve Danıştayda daire ve üye sayısını artıran yasayı iade etmesini istedi.

        Türker, partisinin Ankara İl Başkanlığında il ve ilçe başkanlarıyla 12 Haziranda yapılması planlanan seçimin hazırlıklarını değerlendirme toplantısına katıldı.

        Partililere seslenen Türker, Mecliste kabul edilen, Yargıtay ve Danıştayda daire ve üye sayısını artıran yasaya ilişkin eleştirilerini, ''Yangından mal kaçırılıyor'' sözleriyle ifade etti.

        Tasarının hazırlanışında ilgili kurumların görüşünün alınmadığını iddia eden Türker, ''Tasarının madde madde görüşülmesi gerekirken bölümlere ayrılarak bir gecede aniden tamamlanmasıyla Türkiye'nin değiştirilerek yeni bir elbise giydirilmesinin hukuki altyapısının inşa etme amacı güdülüyor. Yargıtay ve Danıştaya atanacak üyeler arasında mezhep ayrımcılığı yapılacak. Cumhurbaşkanı'ndan bunu geri göndermesini istiyoruz'' dedi.

        ''SOLDA İŞBİRLİĞİ YAPMAK AKP'Yİ KÜÇÜLTMÜYOR''

        Seçime kadar geçecek sürede zor günler yaşanacağını ifade eden Türker, seçimin sonucunda bütün partilerin hedefinde, Türkiye'nin toplumsal uzlaşı belgesi olan Anayasa'nın tekrar ele alınması olduğunu söyledi.

        ''Türkiye'ye küresel düzenin jandarmalığı elbisesini biçenlerin'' Türkiye'yi kuruluş felsefesinden uzaklaştırmak için bir uğraş verdiklerini ileri süren Türker, ''Parlamentoda bulunan partiler, endişe ettiğimiz Türkiye'nin yarınlarının nasıl olacağı konusunda teminat olarak göreceğimiz partiler değil. 12 Haziranın bir değişim günü olduğunu dikkate alarak en azından parlamentoda beşinci bir partinin var olmasını sağlamamız gerekir. Biz DSP olarak buna talibiz'' dedi.

        Cumhuriyet Halk Partisi ile seçim işbirliği yapmayacaklarını belirten Türker, ''Kesinlikle seçime kendi adımızla, kendi çatımızla girme noktasında tavrımızı koyduk. Solda işbirliği yapmak AKP'yi küçültmüyor. Bir araya gelmek AKP'nin güçlenmesine neden oluyor. Ortada olan oylar AKP'ye gidiyor'' diye konuştu.

        12 Haziranda yapılacak seçimin güvenliği konusunda endişeleri bulunduğu anlatan Türker, oyların çalınmaması ve baskı yoluyla başka yönlere gitmemesi için Yüksek Seçim Kuruluna ve Meclisteki partilere, yeni bir sistemin oluşturulması için çağrıda bulundu.

        Türker, seçim anketlerinin tüm seçmenin eğilimini yansıtmada başarılı olmadığını ifade ederek, ''Anketler yoluyla rakamlar dayatılıyor. Seçimden 2 saat sonra anket sonuçlarına uygun sonuçlar dayatılıyor halka. Anketçilerin denetlenmesi gerekir'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa