Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "O partinin kendi iç işidir"

        Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un istifa edip etmemesi tartışmalarına ilişkin, ''Ben başka bir partinin işine hiç karışmadım bugüne kadar, bundan sonra da karışmam. İstifa konusu, o partinin kendi iç işidir'' dedi.

        Bakan Gönül, İzmir programı çerçevesinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanlığı'na seçilen Abdurrahman Çabuk ve yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

        İzmir'in 2020 EXPO adaylığına destek isteyen Çabuk'un sözlerine, Bakan Gönül, ''Sayın başkan kendi meseleleri yerine önce İzmir'in meselesini gündeme getirdi. Bu, takdire layık bir durumdur. EXPO için ayın 19'unda valimiz bir toplantı yapıyor. Ümit ediyorum bu toplantı sonrası Ankara'daki gayretler, prensipler ortaya çıkacak ve iş bölümü yapılacak. Bütün sivil toplum kuruluşlarıyla tek bir fire vermeden İzmir için hepimiz mücadele edeceğiz'' karşılığını verdi.

        MÜSİAD'ın 28 Ocak 2011 tarihinde yapılan genel kurulunda yeni yönetimin iş başına geldiğini hatırlatan Bakan Gönül, demokrasilerde sivil toplum kuruluşlarının, hem üyelerinin hem de bölgenin, toplumun ve belli coğrafyanın menfaatleri doğrultusunda hizmet için önemli işleve sahip olduğunu dile getirdi.

        Bakan Gönül, demokrasi varsa, sivil toplum kuruluşlarının da sayılarının çoğaldığını ve ne kadar etkili olduklarını görmenin mümkün olduğunu, Türkiye'nin bu anlamda önemli aşamalar kat ettiğini ifade ederek, ''Vaktiyle iş adamlarının tek bir derneği vardı, sanki ikincisi, üçüncüsü kurulurken bazı tenkitler olmuştu. Ama bugün zannediyorum herkes bir arada yaşamaya alıştı. Demokraside her bakış açısı önemlidir, değerlidir ve kıymetlendirilmesi gerekir. Bizim de arzumuz, sivil toplum kuruluşlarının sayısının artmasıdır'' dedi.

        Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gönül, polislerin ardından kaymakamların da askerlikten muaf tutulması meselesinin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine, bu konuda bir çalışmalarının bulunmadığını söyledi.

        Bakan Gönül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, ''kağıttan kaplan'' sözü üzerine istifasının gerekli olup olmadığına ilişkin soruya, ''Ben başka bir partinin işine hiç karışmadım bugüne kadar, bundan sonra da karışmam. İstifa konusu, o partinin kendi iç işidir'' yanıtını verdi.

        Batum'un sözleriyle TSK'da moral çöküşü yaşanıp yaşanmadığının sorulması üzerine Bakan Gönül, ''Silahlı Kuvvetler'in moralini siz ne zannediyorsunuz? Bir açıklama yaptım, okursanız, orada söyleyeceğimizi söyledik. Dikkatli konuşmakta fayda var. Çünkü ne kadar tekzip ederseniz edin, ağzınızdan bir defa söz çıkınca özellikle siyasette etkisini yapıyor'' şeklinde konuştu.

        SÖZLEŞMELİ ER

        Sözleşmeli er konusundaki referans kriteriyle ilgili soruya Bakan Gönül, sözleşmeli personel uygulamasının daha önce de yapıldığın, ama onların birer uzman kariyer mensubu olduklarını, şimdi de çağdaş ülkelerdeki uygulamaların aynısını getirmeyi istediklerini söyledi.

        Bakan Gönül, iki şekilde giriş olacağını, askerlikten sonra aradan zaman geçmişse imtihanlara girileceğini, askerlikten sonra tezkeresini almadan hemen devam edecekse komutanlara sorulacağını anlatan Bakan Gönül, ''Tezkiye orada işine yarayacak. Elbette imtihana girerken sicil araştırması yapılacak. 657'de de yapılıyor. Subay ve askerlerde de öyle. Burada da bir araştırma yapılacak. Ama en önemlisi 15 ay beraber çalıştığı komutanının kendisini tezkiye etmesidir. Çünkü bu gerçekten 15 aylık bir imtihan gibidir, birkaç saatlik imtihan yerine'' dedi.

        Öte yandan, Bakan Gönül'ün ziyareti sırasında MÜSİAD binasının önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, ''Torba yasa tasarısını'' poşet yakarak ve slogan atarak protesto etti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa