Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Yasama görevini yaptı şimdi sıra yargıda"

        Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "Yasama görevini yaptı. Şimdi sıra yargıda. İnşallah bu karar ülkemiz için iyi olur. Yargıya güven daha da artar. Yargı olarak biz görevimizi yapacağız." dedi.

        Gerçeker, yargıda iş yükünün hafifletilmesi için Yargıtay ve Danıştay'da daire sayısını artıran yasa tasarısının dün gece Meclis'ten geçmesi sonrası ilk kez konuştu.

        Gerçeker, yasa tasarısının yasalaşmasının ardından Yargıtay'a 137 yeni üyenin geleceğini hatırlatarak, "Bu arkadaşlarımız da belli nitelikleri taşıyan ve görevini layıkıyla yapacak arkadaşlarımız olacaktır. Onlar da adalet için çalışacaklardır." diye konuştu.

        Yargıtay girişinde konuya ilişkin soruları yanıtlayan Gerçeker, daha önce tekrar tekrar görüşlerini aktardığını ifade ederek, "Bölge adliye mahkemelerinin kurulmasını istemiştik. Ancak yasama tarafından daireler kurulması kararlaştırıldı. Yasama görevini yaptı. Şimdi sıra yargıda. İnşallah bu karar ülkemiz için iyi olur. Yargıya güven daha da artar. Yargı olarak biz görevimizi yapacağız." dedi.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa